Avionul Boeing 777-300ER (D2-TEH) TAAG Angola Airlines a fost implicat într-un incident la Porto

0 2.924

Pe 12 octombrie 2019, avionul Boeing 777-300ER (D2-TEH) TAAG Angola Airlines a fost implicat într-un incident la Porto. Autoitățile portugheze au demarat o anchetă împreună cu reprezentanții angolezi.

Este vorba de un incident minor, petrecut la sol. Din motive încă neelucidate, Boeing 777-300ER (D2-TEH) TAAG s-a oprit într-un mal de pământ. Aeronava a operat zborul DT654, pe ruta Luanda – Porto. În jurul orei 06:15, avionul a aterizat la Aeroportul Internațional Francisco Sá Carneiro, Porto. Pentru că următorul zbor era programat pentru ora 22:00, avionul trebuia tractat într-o zonă de parcare.

Boeing 777-300ER (D2-TEH) TAAG Angola Airlines

Conform unui video postat pe rețelele sociale, aeronava pare să se deplaseze lent pe calea de rulare. Apoi s-a auzi o lovitură (cu aripa dreaptă a lovit un stâlp) și avionul se oprește într-un mal de pământ. Un membru al personalului de la sol poate fi văzut alergând spre aeronavă.

Ancheta trebuie să stabilească cauzele care au dus la producerea acestui incident. Totodată, aeronava Boeing 777-300ER (D2-TEH) TAAG Angola Airlines este supusă unei inspecții pentru a fi evaluate daunele.

Să fi fost probleme la tractare? Unii martori spun că s-ar fi desprins bara de tractare. Alții spun că ar fi neglijență din partea șoferului de pe tug. Alții spun că avionul nu ar fi fost securizat la sol (roțile nu au fost blocate) și a început să se miște singur. Dar așteptăm rezultatul anchetei!

Leave A Reply

Your email address will not be published.