Avionul Antonov AN-12 (UR-CAH) s-a prabusit în apropiere de Liov / A ramas fara carburant (Foto / Video)

0 3.976

Pe 4 octombrie, avionul Antonov AN-12 (UR-CAH) s-a prăbușit în apropiere de Liov. Acesta opera un zbor cargo pe ruta Vigo – Liov. La bord erau 10 tone de piese auto și 8 persoane, 7 membri ai echipajului și un pasager (însoțitorul transportului cargo).

Aeronava a decolat de la Vigo, Spania, în jurul orei 22:30 (UTC). La 03:30 (UTC) aeronava se afla la 30 de kilometri de Liov, iar condițiile meteo nu erau cele mai bune. Se anunța ceață la aeroport, vizibilitatea fiind sub 800 de metri.

Antonov AN-12 (UR-CAH) s-a prabusit

La scurt timp s-a pierdut legătura cu avionul. Iar mai târziu, a fost găsit la 1 km de pragul pistei 31. Antonov AN-12 (UR-CAH) s-a prăbușit într-o zonă împădurită. În urma accidentului aviatic, 5 persoane și-au pierdut viața, iar 3 persoane au fost rănite grav.

antonov-an12-ur-cah-prabusit-liov-elice-desprinsa
FOTO: Igor Zinkevych

Din primele informații ale anchetei, se pare că piloții au raportat lipsa carburantului. Astfel, aceștia au luat decizia de a opera o aterizare forțată în apropiere de aeroportul din Liov. Din păcate, acțiunea nu prea le-a ieșit, iar rezultatul a fost unul tragic.

Avionul Antonov AN-12 (UR-CAH) avea 51 de ani. A operat primul zbor în 1968. Era un avion cargo, propulsat de 4 motoare turbopropulsoare. În activitatea sa, acest avion a zburat la București și Cluj Napoca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.