Avionul Antonov AN-12 (UR-CAH) s-a prabusit în apropiere de Liov / A ramas fara carburant (Foto / Video)

0 2.486

Pe 4 octombrie, avionul Antonov AN-12 (UR-CAH) s-a prăbușit în apropiere de Liov. Acesta opera un zbor cargo pe ruta Vigo – Liov. La bord erau 10 tone de piese auto și 8 persoane, 7 membri ai echipajului și un pasager (însoțitorul transportului cargo).

În ultimii 3 ani, ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore sau ți-a fost anulat zborul? Solicita ACUM despăgubirile legale de până la 600€!

Aeronava a decolat de la Vigo, Spania, în jurul orei 22:30 (UTC). La 03:30 (UTC) aeronava se afla la 30 de kilometri de Liov, iar condițiile meteo nu erau cele mai bune. Se anunța ceață la aeroport, vizibilitatea fiind sub 800 de metri.

AirHelp get compensation

Antonov AN-12 (UR-CAH) s-a prabusit

La scurt timp s-a pierdut legătura cu avionul. Iar mai târziu, a fost găsit la 1 km de pragul pistei 31. Antonov AN-12 (UR-CAH) s-a prăbușit într-o zonă împădurită. În urma accidentului aviatic, 5 persoane și-au pierdut viața, iar 3 persoane au fost rănite grav.

antonov-an12-ur-cah-prabusit-liov-elice-desprinsa
FOTO: Igor Zinkevych

Din primele informații ale anchetei, se pare că piloții au raportat lipsa carburantului. Astfel, aceștia au luat decizia de a opera o aterizare forțată în apropiere de aeroportul din Liov. Din păcate, acțiunea nu prea le-a ieșit, iar rezultatul a fost unul tragic.

Avionul Antonov AN-12 (UR-CAH) avea 51 de ani. A operat primul zbor în 1968. Era un avion cargo, propulsat de 4 motoare turbopropulsoare. În activitatea sa, acest avion a zburat la București și Cluj Napoca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chinese (Traditional)EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish