Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Avioanele Airbus 320 şi Boeing 737 vor putea fi reparate în hangarul Aerostar deschis la Iași.

0 964

SC Aerostar SA a inaugurat centrul de mentenanță destinat avioanelor civile, primul avion, intrând deja în hangar. În 2017, SC Aerostar SA a concesionat de la Consiliul Județean Iași, suprafața de 16 000 m.p, pentru o perioadă de 49 de ani, în vederea construirii centrului.

A fost inaugurat hangarul Aerostar de la Iași

➡️„Ne-am propus să creștem pe piața aviației civile, acum, față de momentul de început, lucrurile s-au schimbat puțin din cauza pandemiei care a afectat profund domeniul dar, suntem încrezători că ne vom atinge obiectivele. Am continuat să investim la Iași în ritmul pe care ni l-am propus de la bun început. Intenționăm să consolidăm și să dezvoltăm centrul pe care îl deschidem acum. Mulțumesc Consiliului Județean Iași care ne-a girat cu încredere și vă spun că vom avea nevoie în continuare de sprijin”, a afirmat Grigore Filip, directorul general al Aerostar.

Primul Airbus A320neo in hangarul Aerostar din IASI, in culorile Pegasus Airlines

➡️„Prin deschiderea acestui centru, asistăm la unul dintre cele mai importante momente din ultimii ani în județul nostru. Astăzi, Iașul primește un loc pe harta aeronauticii internaționale. Activitatea care se va desfășura, începând de astăzi, aici, este perfect integrată în planul de dezvoltare a aeroportului ieșean. Încă de la început s-a dovedit a fi un proiect ambițios, pe care l-am sprijinit, acesta aducând Iașului 150 de noi locuri de muncă și făcându-l mai atractiv pentru companiile aeriene. Odată cu deschiderea acestui centru de mentenanță încercăm să dezvoltăm la aeroportul ieșean și un centru regional pentru situații de urgență”, a afirmat, la inaugurare, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Hangarul are suprafața de peste 8300 de mp, fiind construcție pe structură metalică cu cea mai mare deschidere (30 m) construită până acum în țara noastră.

Primul Airbus A320neo in hangarul Aerostar din IASI, in culorile Pegasus Airlines
Primul Airbus A320neo in hangarul Aerostar din IASI, in culorile Pegasus Airlines

Odată cu inaugurarea hangarului SC Aerostar SA de la Iași, a sosit și primul avion. Este vorba de Airbus A320neo Pegasus Airlines (TC-NBC), o premieră pentru Aeroportul Internațional Iași. Primul A320neo a aterizat pe pista aeroportului din Iași.

INFO / FOTO: Consiliul Judetean Iasi

Leave A Reply

Your email address will not be published.