Aviation Empire – istoria KLM într-un joc (foto / video)

2 1.137

Update 28.12.2013: Jocul a evoluat foarte bine şi au apărut multe funcţii noi. Au apărut foarte multe modele de avioane pe care le poţi cumpăra doar cu cardul, au apărut servicii contra cost, au apărut şi fenomene meteorologice speciale: furtuni tropicale, tornade etc. Au fost schimbate inclusiv meniurile, sistemele de logare şi modul în care poţi evolua. Se păstrează istoria KLM şi etapele de dezvoltare, dar la fel de bine se pot configura noi scenarii. Pentru cei pasionaţi de aviaţie, cred că Aviation Empire este unul dintre cele mai complexe jocuri dedicate industriei.Pe 27 iunie 2013, KLM a lansat Aviation Empire, un joc 3D de strategie ce permite să experimentezi cum este să conduci o companie aeriană. Acesta este disponibil gratuit pentru iOS şi Android, dar nu este compatibil cu toate smartphone-urile.

Aviation_Empire_4

Aviation Empire este mai mult decât un joc de promovare a companiei. Trebuie să investeşti într-o flotă, să construieşti o reţea cu destinaţii internaţionale şi să modernizezi propriile aeroporturi. Practic este un joc de strategie complex. Îl practic de câteva zile şi pot spune că mereu am abordat un nou plan de dezvoltare. Trebuie să urmezi etapele istorice ale operatorului aerian olandez, dar ai libertatea de a alege flota operaţională, momentele când vrei să faci următorii paşi, rutele operate etc.

Aviation_Empire_14

Jocul începe în 1919, anul în care a luat naştere Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. (KLM). Pe măsură ce te dezvolţi şi evoluezi, reuşeşti să deblochezi noi etape din istorie. În 1930, se deblochează aeroportul din Bucureşti (BUH) şi poţi lansa ruta ce leagă Olanda de România. În anii 1927, 1932, 1935 etc. apar noi aeronave pe care le poţi cumpăra din market. În funcţie de performanţele avioanelor, le poţi folosi eficient în reţeaua operaţională. Sunt modele care nu pot zbura pe rute lungi, altele sunt mai eficiente pe rute medii, iar pentru cursele lung-curier este indicat să foloseşti aeronave cu capacitate mare de transport. Am fost plăcut surprins să văd că Boeing 787 este inclus în joc.

1936 este anul în care începe o nouă etapă de dezvoltare şi modernizare pentru KLM. În aeroporturi apar noi clădiri pentru upgrade. Este indicat să modernizezi rapid turnul de control şi să instalezi un sistem de ghidare ILS. Cel mai mult, am ajuns în anul 1950, dar nu foarte uşor. În funcţie de strategia abordată, poţi evolua mai repede sau mai greu. Merită să-l încerci, jocul putând fi practicat pe tabletă sau smartphone.

Un Boeing 747-200 lângă Douglas DC-8 pe aeroportul din Amsterdam

Screenshot_2013-07-17-13-42-55

Legătura dintre lumea jocului şi lumea reală se face prin posibilitatea de a da check-in anumitor locaţii. Prin utilizarea unui sistem de check-in prin GPS, poţi debloca aproape 70 de aeroporturi din Aviation Empire.

Pe lângă punctele şi creditele din joc, poţi câştiga şi insigne pe care le poţi share-ui pe conturile de Social Media. Aviation Empire este destinat clienţilor KLM, fanilor KLM, dar şi oricărei persoane pasionată de jocurile de strategie cu avioane.

Jocul a fost dezvoltat de KLM în cooperare cu Monpellier Venture şi Little Chicken Game Company, iar 180 de beta-testeri au contribuit la optimizarea jocului. Mai sunt multe de pus la punct, dar sunt convins că jocul va avea succes în rândul pasionaţilor de aviaţie. Pot spune că este cel mai complex joc de acest tip pe care l-am practicat până în prezent.

Dezvoltarea acestui joc a venit ca un pas natural în evoluţia digitală a KLM. Este una dintre primele companii aeriene ce oferă un serviciu de social media 24/7 şi este prima companie aeriană care a lansat serviciul inovativ Meet & Seat (prin care pasagerii companiei pot vizualiza ce persoane dintre prietenii de pe Facebook sau conexiunile de pe LinkedIn se află în acelaşi zbor cu ei).

P.S. Am testat şi am practicat jocul pe HTC One!

2 Comentarii
  1. Bogdan says

    joc care nu merge pe un GT-P3100….

  2. Sorin Rusi says

    Asa cum am scris si in articol, nu este compatibil cu toate telefoanele. Voi completa acest articol si cu cerintele tehnice ca sa fie clar pentru toata lumea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.