blankblank

H10 Sport Lounge Constanţa – sport pub-ul de la malul mării

1 1.206

Pe 6 martie 2013, a luat naştere cel mai nou proiect marca Gheorghe HagiH10SL – o reţea de sport pub-uri care vor fi deschise în mai multe oraşe din ţară. Primul a fost inaugurat la Constanţa, oraşul de suflet al marelui fotbalist. În spatele acestui business sunt implicaţi cinci oameni de afaceri, unul dintre aceştia fiind Mihai Neguț, managing partner Making Of. Numele cred că este destul de sugestiv: 10 este numărul cu care a jucat HAGI la marile echipe, H iniţiala, iar SL vine de la Sport Lounge.

H10SL_8

Conceptul H10 Sport Lounge cuprinde o serie de sport pub-uri cu o tematică unicat, o serie de obiecte serie limitată, precum și fan cluburi dedicate celui mai mare fotbalist român din toate timpurile. Dar pe lângă toate acestea, oamenii pasionaţi de sport au nevoie de astfel de pub-uri. Abia aştept să se deschidă cel din Bucureşti şi sper să fie inaugurat până la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

În luna iunie, am avut bucuria să aflu mult mai multe despre H10SL. În perioada 26-27 iunie, am participat la un press trip pe malul mării, iar sport pub-ul a fost destinaţia principală. Acesta este amplasat în zona centrală a orașului, pe Bulevardul Tomis, nr. 129-131. Aici am fost întâmpinaţi chiar de domnul Mihai Neguț, cel care se ocupă direct de administrarea pub-ului.

H10SL_10

Am început cu un scurt tur al localului, iar apoi am coborât în lounge pentru masa de prânz. VIP Lounge-ul reprezintă o zonă distinctă, având o notă de eleganță pronunțată. Construit pe ideea de intimitate, poate fi modelat în funcție de cerințele clienților. Tot la subsol, în lounge, se află şi masa rezervată marelui fotbalist.

H10SL_3

Meniul este variat, iar preţurile sunt chiar bune comparativ cu cele din Bucureşti. Porţiile de mâncare sunt şi ele generoase. Din vorbă-n vorbă, Mihai Neguţ ne-a povestit despre preferinţele culinare ale lui Gheorghe Hagi. Este iubitor de salate, îi plac pastele şi ocazional o friptură. În meniu există rubrica „Preferatele lui Hagi” şi le recomand. Hagi nu este pretenţios la mâncare, dar nici nu face exces. A rămas cu aceeaşi dietă de pe vremea când juca fotbal.

Tot într-o discuţie cu Mihai, am aflat că Hagi preferă cafeaua servită împreună cu o cupă de îngheţată. Am încercat şi noi această „reţetă” şi chiar a fost bună. Mai exact, cafeaua este turnată peste îngheţată şi mestecată până devine cremoasă. Dacă ajungeţi la H10SL, cereţi o cafea „a la Hagi” şi sper să vă placă (ţine şi de preferinţele voastre).

H10SL_7

Cina am servit-o la parter, mai exact în zona principală a pub-ului. Sala este aranjată diferit faţă de lounge şi aş putea spune că este locul perfect pentru cei pasionaţi de sport. Pereții, tavanul, cât și mobilierul înglobează forme hexagonale și pentagonale care integrează în spațiu elementele decorative: fotografii și colaje de fotografii din cariera sportivă a lui Gheorghe Hagi. Este spațiul destinat grupurilor, celor care trăiesc sportul la intensitate maximă alături de prieteni.

H10SL_9

Aici am găsit mese înalte şi cu dozatoare de bere montate în mijlocul acestora. Atmosfera este mult mai dinamică. Peste tot vezi televizoare, toate setate pe canalele de sport. H10 Sport Lounge este echipat cu 24 de televizoare Philips, iar piesa de rezistenţă este videoproiectorul. Am urmărit meciul Brazilia-Uruguay de la Cupa Confederațiilor, o experienţă vizuală de excepţie. Mi-ar plăcea să fiu într-un pub H10SL când este transmis un mare derby fotbalistic. Am convingerea că atmosfera va fi foarte antrenantă şi cu adevărat unică.

H10SL

Vreau să scot în evidenţă faptul că pub-ul este foarte bine aerisit. Cu toate că se fumează, nu miroase deloc a fum şi nu există riscul să pleci cu hainele îmbâcsite de mirosul greoi de ţigară. Am aflat că s-au investit foarte mulţi bani în sistemul de ventilaţie şi chiar a meritat. Consider că este un atu important pentru H10SL.

Mihai Neguț ne-a declarat că H10SL este construit la cele mai înalte standarde şi nu-l putem constrazice pentru că aşa este. S-au investit aproximativ 450 000 de EURO în renovarea clădirii şi amenajarea pub-ului. Răzvan, fratele lui Mihai, ne-a făcut o scurtă prezentare şi a bucătăriei. Nu este foarte mare, dar este complet utilată, iar igiena este „la ea acasă”.

I-am apreciat pentru că au fost atenţi la detalii. Au căutat să facă totul perfect şi cât mai confortabil pentru clienţi. Au realizat un sport pub ca la carte, aşa cum am avut ocazia să văd în ţările din vest. Nu este exclusiv pentru bărbaţi şi acest lucru poate fi al doilea mare atu al pub-ului.

În cele două zile, am căutat să aflu cât mai multe informaţii din planul de dezvoltare al reţelei de pub-uri. H10 Sport Lounge va fi și gazda primului Fan Club „Gheorghe Hagi”. Fiecare dintre localurile ce vor fi deschise în România sub marca „H10 Sport Lounge” va găzdui câte un Fan Club „Gheorghe Hagi”. Membrii acestuia vor lua parte la evenimente speciale alături de Gheorghe Hagi, vor beneficia de reduceri în rețeaua „H10 Sport Lounge” și vor putea achiziționa, la prețuri speciale, obiecte cu semnătura lui Gheorghe Hagi, ediție limitată. Proiectul este gândit pe termen lung, iar multe idei interesante vor fi puse în practică după ce se vor deschide primele 10 pub-uri H10SL.

În prezent, se poartă discuţii pentru a fi deschise pub-uri H10SL în oraşele: Braşov, Iaşi, Timişoara, Cluj, Craiova, Galaţi, Ploieşti, Sibiu, Arad, Bacău, Oradea, Suceava. Se caută antreprenori locali atraşi de ideea de a fi parte din această reţea. Sper ca obiectivul să fie atins.

Ca să nu o mai lungesc, o să punctez câteva informaţii importante de ştiut:

– H10SL – reţea de sport pub-uri cu o tematică unicat.
– Fiecare sport pub H10SL va găzdui fan clubul „Gheorghe Hagi”.
– H10SL Constanţa – investiţie de 450 000 de EURO. Este primul sport pub H10SL deschis în România. În plan sunt alte nouă. Al 10-lea va fi deschis la Bucureşti, dar nu în Centrul Vechi.
– Este construit pe două nivele – subsol şi parter. La subsol se află VIP Lounge-ul, iar atmosfera este mai intimă, mai relaxantă. Parterul este spațiul destinat grupurilor, celor care trăiesc sportul la intensitate maximă.
– 24 de televizoare Philips te conectează cu lumea sportului. Piesa de rezistenţă este videoproiectorul.
– Meniul este foarte variat, de la salate şi până la coaste de porc. Preţurile sunt bune în comparaţie cu cele din Bucureşti. Nu ştiu preţurile practicate în Constanţa.
– Recomand coastele de porc, inele de ceapă prăjite, starter pentru doi (minim doi pentru că platoul este destul de mare), cartofi naturi, salată asortată.
– Puteţi servi o bere rece, un whiskey, un cocktail etc. Pentru fete recomand Kir Royal – un cocktail franţuzesc. Nu lipsesc răcoritoarele şi energizantele.
– Şi la desert recomand o porţie de tiramisu.

Şi ca totul să fie perfect, recomand ca în meniu să fie introduse ceva preparate mai uşor de mâncat în timpul unui eveniment sportiv. Mă gândesc la ceva cartofi pai, copănele de pui pane micuţe, ceva care să nu necesite cuţit şi furculiţă. La un meci de fotbal, fiecare fază contează:).

Turist sau localnic, sportiv sau amator, H10 Sport Lounge este locul ideal pentru ieşirile în oraş alături de prieteni. Este dedicat pasionaţilor de sport, dar şi publicului larg. H10SL este un pub-restaurant potrivit pentru o ieşire la o bere, dar şi pentru o cină delicioasă. Şi cu puţin noroc, poate aveţi ocazia să vă întâlniţi şi cu Gheorghe Hagi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.