Avianca a suspendat peste 20 de rute internaționale.

0 267

Evoluția pandemiei de COVID-19 a arătat că sfârșitul pandemiei este încă departe. În timp ce vaccinarea progresează în peste 100 de țări din întreaga lume, există multe restricții de călătorie care impus închiderea frontierelor datorită noilor tulpini ale virusului.

Companiile aeriene sunt prudente și preferă să mențină un program redus, păstrând rutele cele mai solicitate. Una dintre aceste companii aeriene este transportatorul național columbian Avianca. Compania a anunțat anularea a peste 20 de zboruri internaționale din și spre Columbia, începând cu 1 martie.

În ianuarie, transportatorul columbian a anunțat creșterea numărului de rute cu 77% și a frecvențelor cu 124%, față de luna octombrie 2020. Cu toate acestea, evoluția pandemiei a forțat compania aeriană să își schimbe planurile.

Avianca a anulat peste 20 de rute internaționale.

De la 1 martie, transportatorul a anulat peste 20 de rute spre destinații internaționale deservite de pe aeroporturile Bogotá El Dorado, Cali Alfonso Bonilla și Medellín José María Córdova.

Aceste măsuri vor dura până la 1 aprilie sau până când situația va permite reluarea zborurilor. Cu toate acestea, destinații ca Orlando International (Statele Unite) și Curaçao International vor reveni inainte de acel moment.

Pasagerii afectați de aceste anulări au posibilitatea de a schimba ruta și data fără nicio taxă suplimentară. Lista destinațiilor anulate este:

  • Din Bogota: Barcelona (Spania), Londra (Marea Britanie), Curaçao, San Juan (Puerto Rico), La Paz și Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), Rio de Janeiro (Brazilia), Asunción (Paraguay), Montevideo (Uruguay) ), Fort Lauderdale și Orlando (SUA) și Panamá.
  • Din Cali și Medellín: Madrid (Spania).
  • Rute din America Centrală: San Salvador – New York Newark (este deja suspendată din luna februarie), San Salvador – Dallas (SUA), San Salvador – Toronto (Canada) și Panamá-San José (Costa Rica), printre altele.

Avianca a confirmat implementarea unui sistem de testare pentru pasageri.

O rută internațională va fi lansată între San Salvador International și Ontario International (SUA). Această ultimă rută va fi operată de trei ori pe săptămână cu o aeronavă Airbus A319, cu obiectivul de a crește conexiunea între America Centrală și Coasta de Vest a Statelor Unite.

Pentru celelalte zboruri internaționale care nu au fost suspendate, Avianca a confirmat implementarea unui sistem de testare în colaborare cu SynLab Columbia.

Aceste teste vor permite pasagerilor internaționali care achiziționează opțiunea L și XXL să efectueze un test PCR înainte de plecare și să primească rezultatele în următoarele 24-36 de ore. Pentru restul pasagerilor, opțiunea este încă disponibilă cu o taxă suplimentară.

Pe de altă parte, Avianca a anunțat inaugurarea mai multor rute interne. Noile rute includ Pereira Matecaña spre Cartagena Rafael Núñez și la Santa Marta Simon Bolívar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.