AVERTIZARE DE CALATORIE IN GRECIA: Grecia impune noi condiții de intrare pe la punctul de frontiera Kulata-Promachonas.

3 11.902

Așa cum vă anunțam de ieri, Grecia impune noi reguli de intrare pe la punctul de frontieră Promachonas. Începând cu miercuri, 15 iulie, ora 00.01 (GMT + 3), toți călătorii care intră în Grecia prin punctul de frontieră Promachonas, sunt obligați să prezinte la sosire un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19. Acesta trebuie efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, într-un laborator cu RT-PCR – recoltare cu tampon orofaringian sau nazofaringian.

Grecia impune noi condiții de intrare

Certificatele trebuie să fie tradus în limba engleză și să poarte numele și datele actului de identitate al călătorului.

MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Însă, până pe 14 iulie, Grecia va implementa noile modificări și sistemul PLF nu va fi disponibil pentru cei ce trec prin Promachonas, până marți, ora 00:01. Călătorii cu formularele PLF deja emise vor putea să treacă în continuare pe la frontiera Promachonas. Însă călători fără un formular PLF nu vor avea voie să intre și ar trebui să își reproșeze călătoria pentru miercuri, 15 iulie.

Cu alte cuvinte, cine a fost mai harnic și conștiincios poate avea acum formularul completat, codul QR primit și se poate bucura de călătorie chiar și în zilele următoare. Cine a lăsat totul pe ultimele 24 de ore, va fi nevoit să-ți reprogrameze călătoria începând cu 15 iulie, ora 00:01.

De menționat faptul că celelalte puncte de frontieră rămân închise.

INFO: travel.gov.gr

3 Comentarii
 1. Daniel Ciorba says

  Buna Sorin.
  Testul Covid pentru intrare in Grecia trebuie facut de toții pasagerii aflați în același automobil chiar dacă sunt din aceeași familie sau e suficient doar unul?
  Multumesc.

  1. Sorin Rusi says

   Toti trebuie sa aiba testul COVID-19 facut

 2. Catalina says

  Buna ziua 72 de ore de cand se face testul sau de cand primesti raspunsul la test?

Leave A Reply

Your email address will not be published.