Protocolul de intrare în Grecia dacă zbori cu avionul. Nu e nevoie de test COVID-19 făcut în avans.

5 11.812

Dacă aveți plănuită o vacanță în Grecia și ați ales să călătoriți cu avionul, mai jos aveți noul protocolul impus de autoritățile elene. De menționat faptul că nu e nevoie de un test COVID-19 făcut în avans.

Odată ajunși pe unul dintre aeroporturile din Grecia, veți fi transferați în zona în care se află personalul sanitar. Călătorii sunt invitați să-și prezinte codul QR fie pe ecranul telefonului mobil, fie printat.

Protocolul de intrare în Grecia dacă zbori cu avionul.

Dacă zborul începe înainte de ziua aterizării în Grecia, călătorii au voie să se îmbarce după afișarea e-mailului de confirmare (și nu neapărat după primirea codului QR, care este programat să sosească în timpul călătoriei.

În funcție de codul / confirmarea QR, călătorii sunt direcționați fie către zona de screening unde vor fi testați pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 de o echipă medicală instruită sau către ieșire (către zona de revendicare a bagajelor sau controlul pașaportului).

După finalizarea testului, călătorii sunt direcționați către ieșire (spre zona de cerere a bagajelor sau controlul pașaportului).

Rezultatele testelor vor fi disponibile în 24 de ore. În acest timp, pasagerii testați sunt sfătuiți să practice distanțarea socială în conformitate cu ghidurile locale și auto-monitorizarea pentru simptome care ar putea indica COVID-19.

În caz de astfel de simptome, trebuie solicitat imediat sfatul medicului și / sau contact cu Centrul al Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY).

Doar în cazul în care se testele vor fi pozitive, autoritățile vor contacta persoanele respective și vor continua protocolul de sănătate în vigoare. În caz contrar, turiștii se pot bucura de vacanță, respectând regulile generale de sănătate publică.

Dacă turiștii intenționează să aibă mai multe escale în Grecia, trebuie să declare acest lucru și să raporteze destinația inițială și itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile.

Toți călătorii trebuie să respecte toate măsurile de igienă preventive necesare (utilizarea măștilor și distanța fizică), în conformitate cu îndrumările locale.

5 Comentarii
 1. Rusu Stancuta Monica says

  buna ziua ! numele meu este Rusu Stancuta Monica . Intentionez sa mi rezerv o vacanta in Skiatos , zbor cu avionul , charter , din Cluj Napoca , vacanta organizata de agentia Agetur Focsani . As dori sa stiu :testarea la sosirea pe aeroport , se plateste de catre turist sau statul elen ? De asemenea nu stiu ce este codul / confirmarea QR , si cum se obtine el Eu sosesc in Skiatos pe 6 august 2020 , in aceeasi zi cu plecarea din Cluj

  1. Sorin Rusi says

   Toate informatiile la agentia de turism

 2. Gabriel says

  Ce se întâmplă în cazul în care doar tranzitez, este nevoie sa mai completez formularul?

  1. Sorin Rusi says

   Da

Leave A Reply

Your email address will not be published.