Avatar Airlines intenționează să cumpere aeronave Boeing 747-8i. Vezi ce planuri are transportatorul low-cost american!

0 2.084

Avatar Airlines este o companie aeriană low-cost înmatriculată în Nevada, dar cu sediul în Boca Raton, Florida. Nu este chiar o companie nouă. Ea poate fi recunoscută și ca Family Airlines. Încă din 1992 încearcă să opereze zboruri comerciale, dar nici până în ziua de azi nu a reușit.

FAA a respins de mai multe ori cererea depusă de Family Travel pentru a-și începe activitatea. Fondatorul Barry Michaels pare a fi certat cu legea. Și nici planurile prezentat în decursul anilor nu i-a convins pe inspectorii de la FAA și Departamentul Transporturi.

Avatar Airlines vrea Boeing 747-8i

După mai multe încercări, Family Airlines s-a rebranduit în Avatar Airlines, iar Barry Michaels nu mai figurează în funcție de conducere. Noul plan implică achiziționarea a 30 de aeronave Boeing 747-8i și operarea de rute interne în Statele Unite.

Avatar Airlines promite prețuri low-cost, cuprinse între 19-99 dolari/segment, pe zboruri între orașele Los Angeles, Las Vegas, Orlando, Dallas, New York, Chicago, Philadelphia, Tampa, Dallas, San Francisco și Phoenix. Inclusiv zboruri cu mai multe escală, cum ar fi: Los Angeles – Las Vegas – New York – Miami.

rute avatar airlines

Conform documentului trimis la Departamentul Transporturi (DOT), în noiembrie 2019, compania planifică să funcționeze inițial cu Boeing 747-400 și apoi să le înlocuiască cu Boeing 747-8i noi în următorii 3-5 ani.

Nici acum nu se știe dacă proiectul va fi aprobat de autoritățile americane, dar este laudabilă ambiția unora de a-și face o companie aeriană.

Leave A Reply

Your email address will not be published.