blank

Autobuze RATB pe timp de noapte / Liniile 780 şi 783 pentru Bucureşti – Aeroport Henri Coanda, Otopeni

22 92.587

Pentru că tot mai multe persoane ne întreabă despre liniile expres, care leagă Aeroportul Internaţional „Henri Coanda” Otopeni de Bucureşti, am decis să scriem acest articol cu toate informaţiile necesare.

Încă din 2012, RATB a luat măsuri de a suplimenta numărul autobuzelor pe liniile expres 780 şi 783, singurele care merg din/spre Aeroportul Otopeni. Şi tot din 2012, linia 783 circulă şi noaptea.

Traseu linie expres 780 RATB

traseu-linie-expres-780-gara-basarab-aeroport-otopeni

Orar linie expres 780 RATB

Traseu linie expres 783 RATB

Traseu-Linia-Expres-783-Piata-Unirii-Aeroport-Otopeni

Orar linie expres 783 RATB

orar-linie-expres-783-STB

O călătorie costă 3.5 lei, indiferent de oră. Pe timp de noapte, un autobuz 783 face aproximativ 40-45 de minute între Piaţa Unirii şi Aeroport Otopeni. Ziua însă face mai mult din cauza traficului şi a numărului considerabil de staţii. Puteţi cumpăra călătorii de la centrele RATB, care se găsesc în majoritatea staţiilor. La aeroport, în staţia de la Sosiri, aveţi şi automate pentru bilet, dar şi ghişeu de unde puteţi să solicitaţi şi informaţii suplimentare.

Pe timp de noapte, pentru a ajunge la Piaţa Unirii, apelaţi la liniile RATB speciale. Acestea călătoresc din/spre Piata Unirii 2, unde est şi capătul liniei expres 783.

Dacă nu doriţi să mergeţi cu taxiul, liniile expres 780 şi 783 pot fi o alternativă bună pentru a ajunge la aeroport.

Însă RATB mai are de lucru la cele 2 linii expres. Ar fi bine să mai reducă numărul staţiilor, cel puţin în zona Băneasa-Otopeni, şi să tehnologizeze autobuzele pentru aceste rute. Afişajul electronic şi anunţurile să fie în română şi engleză. Staţiile de la aeroport, de la Piaţa Unirii şi de la Gara Basarab să fie mai bine semnalizate, să existe afişaje electronice cu orar, rută şi alte informaţii. Să ştie lumea că acolo sunt staţiile pentru liniile expres 780 şi 783, nu să le caute pe ghicite. RATB face lucrurile pe genunchi şi în stil românesc „lasă că merge şi aşa”. Ar fi cazul să mai investească în calitate şi finisaje.

Călătorii plăcute şi cer senin!

22 Comentarii
 1. mihai says

  Este posibilitatea de procurat bilete noaptea?

  1. Sorin Rusi says

   Da! Aveti tonete de bilete in statiile de la Otopeni si la capatul liniei 783 de la Piata Unirii!

 2. cornel says

  Am un card RATB , din carton,albastru, pe care scrie Multiplu, cumparat acum o saptamana. Era de 10 calatorii normale. Am folosit doar una. Este bun si pentru Expres, sau trebuie cumparat altul special? Nu stiu, cardurile sunt incarcate cu lei, sau cu numar de calatorii?

  1. Sorin Rusi says

   Pai depinde de carduri. In mod normal, cardul albastru poate fi cu 2 calatorii normale de 1.3 lei. Pentru linia expres aveti nevoie de calatorii de 3.5 lei. Cele albastre nu pot fi incarcate.

   Insa solicitati un card verde pentru reincarcare si-l puteti incarca cu lei. Cand veti valida, vor fi retrasi banii pentru o calatorie de 1.3 lei daca sunteti in mijloacele de transport RATB din Bucuresti sau 3.5 lei daca sunteti una dintre liniile expres 780 si 783.

   1. Ovidiu says

    Nu depinde de carduri ci depinde de calator daca stie ce sa intrebe si sa ceara acolo la ghiseu. Cardurile albastre din carton, pot fi incarcate cu minim doua 2 calatorii expres si maxim 10. Intrati pe site RATB si va informati de acolo din MENIU.

 3. cornel says

  Multumesc de raspunsul prompt. Cand am fost in Bucuresti am cerut un card cu 20 de calatorii si mi-a dat 2 carduri albastre cu cate 10 calatorii. Unul l-am consumat complet, iar pe celalalt mai am 9 calatorii. Dupa cum ziceti, nu este bun pentru expres. Deci trebuia sa cer card verde ca sa fie valabil si pe autobuze normale si pe expres. Macar alea 9 calatorii sunt valabile si pe tramvaie, sau numai pentru autobuze? (pentru cand mai vin in Bucuresti).

  1. Sorin Rusi says

   Mergeti la un ghiseu RATB si cereti calatorii pentru liniile expres…Daca aveti un card verde nominal sau nenominal, il puteti pastra si-l incarcati mereu cu bani. Nu mai dati banii si pe cardurile temporare.

   Cele 9 calatorii de 1.3 lei le puteti utiliza pe tot ce inseamna RATB: autobuze, tramvaie și troleibuze!

 4. Bianca says

  Buna,

  Caut si eu programul de noapte pentru Linia 783, dinspre Piata Unirii spre Aeroprt, si nu – l gasesc decat pe cel cu ultima plecare de la Piata Uniriii la 23.30.
  Intrebarea este: il gasesc pe undeva? Sau pur si simplu dupa ultima plecare anuntata, cea de la 23.30 se adauga 40 de minute si acesta este orarul?
  Ti-as fi recunoscatoare daca m-ai ajuta cu un raspuns, indiferent daca este programul sau macar sa stiu sigur daca asa circul pe timpul nopti.

  Mersi frumos!

  1. Sorin Rusi says

   Pai programul liniei 783 incepe la 0:10 si se termina la 23:30 :D. Asta inseamna ca urmatoarea dupa 23:30 este la 0:10. Problema e ca orele nu se respecta 100%. Din cauza traficului cotidian, orele pot suferi schimbari. Bilete se iau de la tone de bilete din statie!

   Analizati orarele postate cu atentie si veti vedea acolo tot ce trebuie 😀

 5. Avram Mona says

  Am consultat orarul RATB. Avionul cu care sosesc ajunge la ora 12.30 noaptea, Exista vreo posibilitate de a transport sau numai Taxi? Multumesc!

  1. Sorin Rusi says

   Daca va uitati cu atentie la orarul rutei 783, veti vedea ca sunt autobuze si noaptea….Daca ajungeti la 00:30, aveti sanse sa prindeti masina de 01:10…

 6. Bute Lili says

  Elevii de 7 și 8 ani merg gratuit?

  1. Sorin Rusi says

   Cititi regulamentul RATB. Din ce stiu, Nu!

 7. alin says

  se poate cumpara bilete noaptea intre orele 00:00 so 5: dimineata ?

  1. alin says

   , de fapt sigur exista trasport express noaptea?

   1. Sorin Rusi says

    Linia 783 circula si noaptea, iar biletele se pot cumpara de la un automat aflat in statia de la terminalul ”SOSIRI” sau de la ghiseu…

 8. Ortansa Jude says

  De ce pentru orarul liniei 783 apar ore diferite daca deschizi 2 site-uri
  diferite ? Ex. pentru plecare din Piata Unirii pe un site apare ora 4.20 , iar pe un altul 4.05 si 4.45 . Este derutant pentru ca nu inteleg care este corect.

  1. Sorin Rusi says

   Am actualizat orarele si traseele pentru ca STB le-a schimbat de putin timp…Multumim!

 9. Florin says

  Buna ziua,

  Autobuzul 783 are acelasi program si in noaptea de revelion 2019-2020?

  Multumesc

  1. Sorin Rusi says

   In perioada sarbatorilor de iarna, liniile STB vor circula dupa un program de duminica.

   1. Andreea says

    Buna si multumim pentru informatii! Eu nu reusesc sa gasesc nicaieri informatii clare despre linia 783 in noapte de revelion 2019-20. In principiu, si eu stiam ca de sarbatori se circula cf. programului de weekend, dar vad ca nu se obosesc sa puna nici un comunicat pe site-ul lor. Esti absolut sigur ca circula in aceasta noapte? E posibil sa aiba vreo deviere? Eu as vrea sa-l iau de la Victoriei. Multumesc mult si un an nou bun!

Leave A Reply

Your email address will not be published.