Austrian Airlines a început testarea rapidă a pasagerilor pe aeroportul din Viena

0 1.181

IATA și numeroase companii aeriene solicită testarea rapidă a pasagerilor, înaintea zborurilor, pentru evitarea caratinei, în încercarea de a revitaliza aviația și turismul.

Austrian Airlines și aeroportul din Viena au început să folosească testele rapide de antigen COVID-19. În faza inițială, toți pasagerii voluntari, care zboară pe ruta Viena – Berlin cu Austrian Airlines, vor putea fi testați înainte de zboruri. Studiul are loc în perioada 23 octombrie – 8 noiembrie 2020.

Austrian Airlines și aeroportul din Viena fac primele teste rapide

În acest scop, aeroportul a înființat un centru de testare în zona de check-in a Terminalului 3. După efectuarea testului, pasagerii primesc rezultatele în 10-15 minute, personal sau prin SMS.

Testele sunt gratuite și se efectuează în mod voluntar. Biletul de îmbarcare este activat doar dacă rezultatul testului este negativ, permițând pasagerului să intre în zona de securitate, către poarta de îmbarcare.

Dacă rezultatul testului estet pozitive, pasagerul afectat va fi îngrijit de serviciul medical al aeroportului până la preluarea acestuia de către autoritățile sanitare responsabile. În acest caz, pasagerul poate rezerva un alt zbor sau îl poate anula gratuit.

Restricțiile de călătorie pun în dificultate aeroporturile și companiile aeriene. Pasagerii nu se pot baza pe un program stabil al zborurilor din cauza situației globale care se schimbă de la o zi la alta.

Restricțiile de călătorie pun în dificultate aeroporturile și companiile aeriene. Nu există un program stabil.

 Din acest motiv, în cooperare cu aeroportul din Viena, Austrian Airlines a decis să arate cum testarea rapidă poate fi integrată în “procesul de îmbarcare” al pasagerilor.

Grupul Lufthansa lucrează la crearea unor procese care să permită mobilitatea și libertatea pasagerilor de a călători, chiar și pe timp de pandemie, menținând standardele de siguranță. Pasagerii vor fi informați cu privire la posibilitatea de testare înainte de plecare printr-un e-mail primit înaintea zborului.  

În prezent, testul rapid nu înlocuiește testele PCR solicitate de autoritățile sanitare din țările de destinație. Aceasta înseamnă că toți pasagerii trebuie să respecte în continuare reglementările existe în fiecare țară și regiune.

Obligația de a purta măști la bordul avioanelor Austrian Airlines, precum și pe aeroporturi, rămâne în vigoare. Excepția fac copii cu vârsta sub 6 ani și pasagerii care pot prezenta o declarația medicală corespunzătoare, precum și un test PCR negativ în ultimele 48 de ore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.