Austria aplică noi măsuri restrictive pe plan intern, valabile până pe 6 decembrie

0 12.606

Începând cu 17 noiembrie 2020, ora 00:00, au intrat în vigoare noile măsuri restrictive aplicate în Austria. Acestea sunte valabile până pe 6 decembrie, inclusiv, dar cu posibilitatea de prelungire a perioadei.Reglementările privind circulația persoanelor în spațiul public, pe teritoriul Austriei, sunt valabile până la noi dispoziții, cel puțin până pe 26 noiembrie 2020 (inclusiv).

Austria NU impune Starea de Urgență

Austria nu impune Starea de Urgență, dar măsurile sunt luate în baza Legii COVID-19. Hai să vedem noile măsuri restrictive impuse de autoritățile de la Viena.

În cazul deplasării în spațiul public, trebuie respectate următoarele măsuri:

  • În spațiile publice exterioare si în spațiile închise trebuie menținută o distanță de cel puțin un metru față de persoanele care nu locuiesc în aceeași gospodărie.
  • Interzicerea totală a părăsirii domiciliului 24h/24h, cu anumite excepții: pentru a merge la muncă (în cazul în care nu este posibilă „telemunca”), pentru nevoi personale stringente, în caz de pericol iminent, pentru a acorda asistență altor persoane sau pentru refacere fizică sau psihică, rezolvarea unor chestiuni administrative și juridice care nu suferă amânare, participare la scrutin electoral.
  • Restrângerea contactelor la o singură persoană din afara gospodăriei, atât în spațiile private, cât și în cele publice. În afara locuințelor, poliția poate controla alte spații private: anexe, garaje, curți etc.

Alte măsuri aplicate pe teritoriul Austriei

  • Se închid toate unitățile de alimentație publică, livrarea la domiciliu fiind permisă în continuare, precum și hotelurile, care pot primi doar persoane care călătoresc în interes de serviciu.
  • Se închid toate instituțiile de cultură și spectacol, inclusiv muzee și grădini zoologice, cu excepția bibliotecilor.
  • Se închid locurile de petrecere a timpului liber, cu excepția parcurilor și bisericilor.
  • Se închid sălile și bazele sportive, accesul fiind permis doar sportivilor de performanță.
  • Se închid unitățile comerciale, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, benzinăriilor, băncilor, oficiilor poștale, tutungeriilor, atelierelor de biciclete și mașini, companiilor de eliminare a deșeurilor.
  • Întregul sistem de învățământ se va desfășura online.
blank
Lista cu masurile luate de Austria in lupta cu noul coronavirus

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în locurile publice, în încăperile închise, în spitale, centre de îngrijire si în și alte locuri în care sunt asigurate servicii de sănătate, precum și în zona transportului în comun și în zonele de așteptare (stații de metrou, peroane/platforme, stații auto, gări, aeroporturi și structurile lor de legătură).

Leave A Reply

Your email address will not be published.