blank

Au fost suspendate zborurile spre Lisabona, Stockholm, Malmo, Doha, Dubai, Abu Dhabi, Belgrad, Tel Aviv.

5 16.782

După ultima actualizare al NOTAM-ului de la Romatsa, companiile aeriene au suspendat zborurile din România spre destinații din Suedia, Portugalia, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Serbia, Tel Aviv. Rămân suspendate zborurile spre Turcia și Rusia.

Zboruri suspendate din / spre România

În aceste condiții și până la noile modificări aduse listei verzi, au fost suspendate zborurile din România spre destinații ca: Lisabona, Stockholm, Malmo, Doha, Dubai, Abu Dhabi, Belgrad, Tel Aviv.

Zboruri suspendate Wizz Air

Wizz Air a suspendat zborurile din:

 • București spre Lisabona, Stockholm, Malmo, Tel Aviv și Abu Dhabi;
 • Cluj spre Malmo și Tel Aviv;
 • Iași spre Tel Aviv;

Conform sistemului de rezervări, unele zboruri au fost suspendate până la expirarea stării de alertă. Însă există și rute cu zboruri suspendate până la începutul lunii august.

Zboruri suspendate Blue Air

Blue Air a anunțat că suspendă operarea zborurilor București – Stockholm, din 20 iulie. Decizia vine în urma noilor notificări emise de ROMATSA, în conformitate cu noua Hotărâre 553 emisă de Guvernul României.

Zboruri suspendate TAROM

Conform NOTAM-ului, TAROM ar trebui să suspende zborurile spre Chișinău și Cairo. Totodată, să păstreze anulate zborurile spre Istanbul și Beirut.

Zboruri suspendate Qatar Airways

După bulibășeala din 17 iulie, Qatar Airways a anunțat suspendarea zborurilor din / spre România până la finalul stării de alertă. Totodată, a stopat și zborurile spre Sofia. Rămâne de văzut când vor decide să reia zborurile spre București. Data viitoare cu siguranță vor fi mult mai rezervați.

Zboruri suspendate FlyDubai

Conform NOTAM-ului, sunt suspendate zborurile dintre România și Emiratele Arabe Unite. FlyDubai a anulat zborul de astăzi Dubai – București – Dubai, 19 iulie. Însă există zboruri disponibile în sistemul de rezervări cu începere din 22 iulie. Rămâne de văzut dacă vor putea fi operate. Există șanse ca România să introducă Emiratele Arabe Unite pe lista verde.

Zboruri suspendate Air Serbia

Conform NOTAM-ului emis de ROMATSA, ar trebui suspendate și zborurile spre Serbia pentru că nu este pe lista verde emisă de INSP / CNSCBT. Astfel, Air Serbia va fi nevoită să suspende zborurile de pe ruta București – Belgrad.

Păstrați legătura cu operatorii aerieni

Păstrați legătura cu operatorii aerieni pentru a verifica statusul zborurilor. Chiar dacă, legislativ vorbind, unele zboruri ar trebui să fie suspendate, există unele pârghii prin care aceste zboruri ar putea avea statut special și sp fie operate. REPETĂM: Nu cumpărați bilete dacă nu sunteți siguri că zborurile vor fi operate.

Așteptăm cu toții actualizarea listei verzi și sperăm să vedem prezente tot mai multe țări din Europa, dar și de pe alte continente. În același timp, ne rugăm ca țările europene să nu-și închidă granițele în fața României. Din păcate, pandemia noului coronavirus este dinamică, imprevizibilă și totul se poate schimba de la o zi la alta.

Dacă și voi aveți zboruri suspendate, lăsați un mesaj în comentariu cu ruta respectivă a cărui zbor a fost anulat și compania aeriană.

*Rutele și orarul zborurilor sunt stabilite de compania aeriană în corelație cu legile și restricțiile impuse de autorități.

**Site-ul AirlinesTravel nu se face responsabil de modificarile operationale, de zboruri sau de biletele de avion.

5 Comentarii
 1. Adriana says

  Mi s-a anulat un zbor Paris – Las Vegas. Precizez ca am achiziționat biletele prin kiwi.com. Este normal să-ți înapoieze doar o mica parte din bani spre deloc? De asemenea, mi s-a mai anulat un zbor București – Dubai, bilete achiziționate prin site-ul oficial fly dubai, de unde, de aceasta data mi-am recuperat banii integral. Cum pot face să-mi recuperez banii integral de la kiwi.com, asa cum mi se pare și normal.

  1. Sorin Rusi says

   Pai cititi termenele si conditiile de pe kiwi.com. Depinde de motivele pentru care s-a anulat acel zbor. Nu prea aveti ce face daca site-ul intermediar a mentionat totul in termene si conditii

 2. Dalia says

  Am cumparat un bilet dus intors Tel-Aviv-Bucuresti -Tel Aviv pentru perioada 24 septembrie-11 octombrie.Ce riscuri am daca se prelungeste perioada de restrictii?Biletul l-am achizitionat prin site-ul Vola.ro al TAROM-ului.Pot pierde banii?

  1. Sorin Rusi says

   Nu stim ce va fi maine, cu atat mai putin in septembrie-octombrie. Riscurile sunt la fel de mari. Cu rabdare, veti afla ce se va intampla la momentul potrivit. Plus de asta, compania va anunta despre starea biletelor.

 3. Vintila Cătălin says

  Am fost anunțați de către compania Wizzair ca zborul din data de 25 iulie Lisabona-Bucuresti a fost anulat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.