Au fost localizate cutiile negre ale avionului Boeing 737-500 Sriwijaya Air (PK-CLC), prăbușit în Indonezia

0 1.035

Locațiile celor două cutii negre ale avionului Boeing 737-500 Sriwijaya Air (PK-CLC), prăbușit ieri în apele Mării Java, Indonezia, au fost identificate. Declarația a fost făcută duminică (10 ianuarie) de șeful Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi, Soerjanto Tjahjono. Hadi Tjahjanto, șeful armatei, a declarat că au fost localizate pozițiile celor 2 cutii negre.Anchetatorii speră ca cele 2 cutii negre să fie în stare bună și, în urma decodărilor, să obțină date importante cu privire la cauzele producerii accidentului.

Locul cutiilor negre a fost descoperit după ce echipa SAR a identificat două semnale venite de la acestea. Șeful agenției de căutare și salvare Basarnas, Bagus Puruhito, a adăugat că unul dintre semnale provine de la transmițătorul de localizare de urgență (ELT). Vremea și vizibilitatea subacvatică sunt acum favorabile operațiunilor de căutare.

Au fost recuperate rămășițe umane

Între timp, echipele de căutare / salvare au recuperat mai multe resturi ale epavei avionului Boeing 737-500 Sriwijaya Air (PK-CLC), prabusit ieri in apele Marii Java, Indonezia.

resturi avion Boeing 737-500 Sriwijaya Air (PK-CLC)
resturi avion Boeing 737-500 Sriwijaya Air (PK-CLC)

Totodată, au fost recuperate rămășițe umane și resturi din bagajele celor aflați la bord. Purtătorul de cuvânt al poliției din Jakarta, Yusri Yunus, a declarat că echipa DVI a început să investigheze cele găsite. Operațiunilor de căutare au fost în apele dintre insula Laki și insula Lancang.

Vor fi efectuate testele ADN pentru a stabili identitatea resturilor găsite și corelarea acestora cu probele prelevate de la membrii familiilor pasagerilor. Poliția a făcut apel la familiile victimelor să se prezinte la spitalul de poliție Kramat Jati din Jakarta de Est.

Duminică, autoritățile indoneziene au mobilizat peste 2500 de persoane, 12 elicoptere și 81 de nave de toate dimensiunile pentru a căuta avionul și posibil supraviețuitori.

La sfârșitul zilei, odată cu căderea nopții în Marea Java, marina indoneziană continuă să caute, dar se limitează la utilizarea navelor echipate cu echipamente de detectare subacvatică.

Cercetările continuă!

Leave A Reply

Your email address will not be published.