ASUS Zenfone 6 – noul companion de drum, în activitatea cotidiană și de travel

1 627

Încă din start vreau să vă comunic faptul că sunt fan ASUS. Am o întreagă suită de gadgeturi ASUS: laptop ASUS Zenbook UX305, tableta de 10 inch, telefoane, mouse, baterii externe și multe alte accesorii. Legat de telefoane, pot spune că prin mâna mea au trecut modelele ASUS Zenfone 2 / 3 / 4 / 5. Iar de o lună de zile am trecut la noul ASUS Zenfone 6.

Ca să fie armonie în familie, eu și soția am decis să ne schimbăm telefoanele odată la 2 ani. Eu merg pe modelele cu numere pare, de genul Zenfone 2 / 4 / 6. Soția a avut Zenfone 3 și acum deține Zenfone 5. Probabil că în 2020 va trece la Zenfone 7 :).

Noul companion de drum m-a cucerit încă din cutie. Diagonala ecranului este de 6.4 inch. Este un telefon mărișor, dar elegant și performant. Eu îl am pe cel în culoarea Twilight Silver, pe românește ”Argintiu Crepuscul”.

ASUS Zenfone 6 – display de 6.4 inch

Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu el în buzunar. Fix 2 zile și nici nu a trebuit să-mi schimb garderoba. Am făcut trecerea de la ASUS Zenfone 4 la Zenfone 6. De la 5.5 inch la 6.4 inch.

Ecranul este de tip IPS și are rezoluția 2340 x 1080. Este complet protejat de cea mai rezistentă sticla Corning Gorilla Glass 6. Are și un afișaj extins de tip NanoEdge. Față de Zenfone 4, evoluția e remarcabilă.

Legat de configurație, ASUS Zenfone 6 vine la pachet cu 6GB memorie RAM, 128GB spațiu de stocare și procesor Qualcomm Snapdragon 855 Octa Core cu frecvența de 2.8GHz. Rulează sistemul de operare Android 9 (Android Pie). Autonomia este asigurată de o baterie de 5000 mAh. La cum se prezintă situația, ASUS Zenfone 6 are o configurație cu mult peste multe laptop-uri existente pe piață.

ASUS Zenfone 6 – baterie de 5000 mAh

Însă, ceea ce este cu adevărat interesant, ține de camera foto (camerele foto). ASUS Zenfone 6 vine cu o cameră reversibilă / rabatabilă / flip camera. Mai bine spus, este vorba de un sistem de camere duale. Acesta este echipat cu un senzor de top, model Sony IMX586, punctul culminant al tehnologiei de fotografie mobila. Camera principala are 48 MP și poate fi folosită spate – față, plus o cameră secundară de 13MP.

Cu alte cuvinte, în poziția standard sistemul de camere stă fixat pe spatele telefonului. Însă atunci când doriți să faceți un selfie, sistemul de camere este poziționat frontal cu ajutorul unor mecanisme mobile.

Cifre peste cifre și mulți parametri tehnici, nu? Bun! Hai să vă povestesc în câteva cuvinte modul practic în care utilizez ASUS Zenfone 6. Plus câteva fotografii realizate cu noul smartphone.

În activitatea cotidiană, dar și în cea de călător, focusul principal la un telefon este pe autonomie. În prezent, ASUS Zenfone 6 reușește să facă față cu brio modului meu de lucru. Asta înseamnă vorbit la telefon câteva zeci de minute zilnice (fișa postului o cere), mesaje pe rețelele sociale, navigare web, realizarea de fotografii, aplicații pentru procesare foto / video, plus multe alte aplicații pentru diverse (orientare, catering, comenzi online). Și evident că nu lipsesc jocurile, poate cele mai mari consumatoare de resurse.

Autonomie ASUS Zenfone 6 – până la 12 ore în regim de utilizare normală

Acest mix de utilizare cotidiană solicită intens ASUS Zenfone 6, iar bateria reușește să țină 10-12 ore. Asta înseamnă că pot să mă bucur pe toată durata zilei de serviciile lui Zenfone 6, fără să alerg în căutarea unei prize. Dar zilnic descopăr noi funcționalități și setări, ceea ce face ca utilizarea noului ASUS Zenfone 6 să fie tot mai interesantă, pozitiv vorbind.

ASUS Zenfone 6 se mișcă impecabil, iar până acum nu am avut probleme de utilizare. Nu s-a blocat, nu am avut erori și nici aplicații care să-l pună în dificultate. În opinia mea (subiectivă), ASUS Zenfone 6 oferă un raport foarte bun calitate / preț / performanță. Drept dovadă că se vinde ca pâinea caldă și nu prea mai este în stocul magazinelor din România. Cumpărați ASUS Zenfone 6! ASUS Zenfone 6 – BEST MOBILITY for TRAVEL!

asus-zenfone-6-silver

Și acum puțin focus pe sistemul de camere. Îmi place ideea asta de Flip Camera. Astfel pot să folosesc același sistem pentru fotografie clasică sau în modul selfie :). Într-o lună de zile, nu am reușit să pun în practică toate scenariile, dar până acum nu am ce să-i reproșez. Mai jos aveți câteva cadre făcut cu Zenfone 6.

FOTO ASUS Zenfone 6 – Flip Camera

Fotografiile nu sunt procesate la nivel de contrast și culoare. Doar le-am redimensionat la 1500 x 844 pixeli, pe un raport 16:9. Am făcut fotografii la apus, la răsărit, în condiții de lumină puternică. Am folosit modul AUTO și HDR+. Pe viitor, intenționez să trec pe manual și să scot mai mult din senzorul SONY, în special pe timp de noapte. Revin cu update.

Cutia cu accesorii pentru ASUS Zenfone 6

ASUS Zenfone 6 vine la pachet cu încărcător, cablu USB 2.0 – Type-C și căști ZenEar Pro Hi-Res.

asus-zenfone-6-accesorii

Deocamdată, cam acestea sunt primele impresii despre ASUS Zenfone 6. Nu l-am testat pe aplicații sintetice, nici nu au relevanță pentru mine. Zenfone 6 este un smartphone foarte bun, cu tehnologie de ultimă generație, care excelează și pe zona de fotografie. Iar autonomie oferită este peste media din piață. Așa cum am mai spus, Zenfone 6 oferă un raport foarte bun calitate / preț / performanță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.