ASUS ROG FLOW X16: laptopul ideal pentru un adevărat globe-trotter

1 426

Călătorului îi șade bine cu drumul. OK, de acord, dar mult mai bine îi șade și cu un ROG FLOW X16 în rucsac. Pentru că laptopul de gaming ultra-subțire nu face compromisuri atunci când vine vorba de putere și performanță, oriunde te-ai afla. În general, dispozitivele de 16 inchi nu sunt tocmai sinonime cu mobilitatea, însă inginerii ASUS au reușit să monteze un ecran de 16 inchi într-o carcasă compactă de 15 inchi, ceea ce îi conferă acestui laptop o destul de neașteptată mobilitate.

Scenarii de utilizare care se pretează nevoilor tale

Dincolo de mobilitate, al doilea cuvânt-cheie care îl caracterizează pe ASUS FLOW X16 este versatilitatea. Faptul că este un laptop convertibil înseamnă că se pretează la o mulțime de scenarii de utilizare, în funcție de unghiul la care este fixat ecranul. La 90 de grade, este un laptop obișnuit, fiind la fel de potrivit pentru munca de birou și distracția în jocuri video.

ROG Flow X16

În modul cort se pretează scenariilor cooperative, dar și pentru vizonarea de filme alături de familie sau prieteni. Dacă mărești unghiul la 180 de grade, ai de-a face cu un laptop plat, foarte comod de folosit în scenarii în care trebuie să colaborezi cu colegii pe un proiect.

ASUS ROG FLOW X16 poate fi utilizat în mod tabletă, mod clasic, cu unghi extins la 180 de grade

Iar în modul tabletă poți beneficia de toată puterea de calcul a unui PC, în condiții de mobilitate absolută. Atunci când este utilizat în modul tabletă, ecranul tactil de 16 inchi îți permite să te bucuri fără efort de jocurile tale preferate compatibile cu dispozitivele mobile și tactile. Pentru jocurile suportate, X16 se conectează, de asemenea, fără probleme cu controllere wireless pentru o nouă abordare a jocurilor ultraportabile.

Toate aceste scenarii sunt viabile nu doar pentru lucru sau distracție, ci și în condiții de mobilitate. Atunci când călătorești, poți decide să lucrezi un pic până ajungi la destinație, caz în care vei folosi modul tabletă. De asemenea, modul cort poate funcționa foarte bine pe tăvița locului tău din avion. Dar modul tabletă va fi probabil preferatul tău la drum. Și vei aprecia ecranul tactil și suportul pentru stylus, care se poate dovedi foarte util pentru design grafic, office și multe alte activități de creație.

ROG Flow X16

Cu o grosime de doar 19,4 mm, ASUS ROG FLOW X16 este slim, cu un design texturat „gravity wave” disponibil în culorile OFF Black sau Eclipse Gray, care acoperă întreaga carcasă ultra-subțire din aliaj de magneziu. În plus, finisajul sablat adaugă un plus de aderență atunci când îl transporți sau îl manipulezi în regim de tabletă. Iar cu N-key rollover, o cursă a tastelor de 1,7 mm și RGB cu o singură zonă cu suport Aura Sync, tastatura are același set de caracteristici premium ca și celelalte laptopuri ROG.

Hardware impresionant

Fișa tehnică a lui FLOW X 16 nu prea are cum să nu te impresioneze, fiind vorba de procesor AMD care urcă în gamă până la un CPU Rembrandt 6900HS și un GPU Nvidia Geforce RTX3070 Ti, la care se adaugă până la 64GB de memorie RAM DDR5 care rulează la 4800MHz și 2 sloturi PCIe Gen 4×4 SSD.

Plăcile grafice din seria NVIDIA GeForce RTX 30 alimentează cele mai rapide laptopuri din lume pentru gameri și creatori. Acestea sunt construite cu Ampere – arhitectura RTX de a doua generație a NVIDIA – pentru a-ți oferi cea mai realistă grafică ray-traced și funcții AI de ultimă generație, precum NVIDIA DLSS. În plus, tehnologiile Max-Q dezlănțuie puterea inteligenței artificiale pentru a realiza laptopuri subțiri și de înaltă performanță, mai rapide și mai bune ca niciodată.

Comutatorul MUX (sau Multiplexer Switch)

Comutatorul MUX (sau Multiplexer Switch) permite utilizatorilor să activeze sau să dezactiveze manual grafica integrată. Laptopurile moderne pentru jocuri direcționează cadrele de la GPU prin grafica integrată a procesorului înainte de a ajunge la afișaj, pentru a prioritiza durata de viață a bateriei. Comutatorul MUX poate modifica fizic conexiunea dintre GPU și ecran, iar pentru că toate cadrele sunt direcționate direct de la GPU-ul dedicat către ecran, vei obține o performanță sporită și o experiență de joc mai bună, în general, cu până la 10%.

Iar dacă ai nevoie de și mai multă putere, poți conecta ROG FLOW X16 la GPU-ul extern XG mobile, care vine într-un format ultra-compact și cântărește doar 1,2 kg. ASUS a putut monta până la un GPU AMD Radeon RX 6850M XT, cu un adaptor de alimentare intern de 330W.

Ecran de zile mari

Un alt atu al lui FLOW X16 este panoul ecranului, care ajunge până la un MiniLED Nebula HDR, cu o luminozitate maximă de 1100 de niți, o rată de reîmprospătare de 165Hz și un timp de răspuns de 3ms. În plus, de interes în special pentru creatorii de conținut, toate panourile sunt validate Pantone pentru o acuratețe excelentă a culorilor și utilizează un raport de aspect 16:10 care oferă mai mult spațiu vertical pentru o mai bună productivitate.

ROG Flow X16

Mini LED-ul permite un contrast mai profund și o luminozitate mai mare decât afișajele LED tradiționale, permițând o imagine care parcă iese din ecran, cu certificare VESA DisplayHDR 1000. Așa că pregătește-te să fii uimit de culori vii cu o acoperire DCI-P3 de 100% și o luminozitate maximă de 1100 de niți.

Ecranul Nebula HDR Display dispune de tehnologia AMOLED de la AUO

Ecranul Nebula HDR Display dispune de tehnologia AMOLED de la AUO și de algoritmul de retro-iluminare intern al ROG. Această tehnologie de control adaptiv utilizează procesarea imaginii, precum și atenuarea și amplificarea dinamică pentru a crea o atenuare locală hiper-precisă, care reduce efectul de blooming observat la unele panouri HDR. Cu densitatea crescută a Mini LED, conținutul tău va arăta mai vibrant ca niciodată.

De la scenă la scenă, de la cadru la cadru, Dolby Vision îmbunătățește imaginile video 4K standard cu gamă dinamică înaltă (HDR), ajustând în mod dinamic elementele vizuale pentru a face ca fiecare imagine din fața ta să fie mai bogată, mai luminoasă și mai vie. Creatorii își pot filma și edita fluxurile, videoclipurile și alte tipuri de conținut într-un format utilizat în mod obișnuit de profesioniștii din industrie.

ROG Flow X16

Nimic nu strică imersiunea în joc mai mult decât sacadările și ruperile de imagine. GPU-urile redau cadrele la viteze variabile, dar ecranele se reîmprospătează, de obicei, la un ritm constant, astfel încât acestea se pot desincroniza, provocând probleme vizibile și artefacte. Cu Adaptive Sync, rata de reîmprospătare a afișajului se sincronizează cu cea a GPU-ului pentru a elimina efectul vizual de rupere, a minimiza sacadările și a reduce decalajul de intrare.

Răcire eficientă

Nivelul superior de performanță al lui FLOW X16 necesită o răcire excelentă într-un format subțire, motiv pentru care ASUS a inclus, în premieră, o configurație revoluționară cu trei ventilatoare numită Frost Force, care, în combinație cu radiatorul Pulsar care redirecționează fluxul de aer către GPU, oferă o răcire excepțională și o performanță mai bună.

Tehnologia Frost Force direcționează aerul prin decupaje din carcasă calculate cu precizie, iar noul radiator Pulsar Heatsink este mai mare, acoperind întreaga parte din spate a mașinii și având o suprafață totală de 110.902 mm² datorită celor 330 de lamele individuale cu o grosime de 0,1 mm. În plus, un al treilea ventilator auxiliar ajută la trimiterea căldurii suplimentare de la GPU direct către radiatorul Pulsar Heatsink, menținând aparatul răcoros în timpul randărilor video sau al sesiunilor lungi de jocuri.

Ventilatoarele Arc Flow actualizate dispun de 84 de palete curbate, modelate special pentru a maximiza fluxul de aer cu zgomot minim. Lamele cu grosime variabilă, care se îngustează până la doar 0,2 mm la vârf, reduc turbulențele pe măsură ce ventilatorul accelerează aerul cu ajutorul forței centrifuge, oferindu-ți o experiență generală mai silențioasă.

Tehnologia 0dB Ambient Cooling face ca, în modul de funcționare silențios, sistemul de răcire să oprească toate ventilatoarele în timpul sarcinilor zilnice pentru a disipa căldura în mod pasiv. Dacă temperaturile CPU sau GPU cresc, ventilatoarele se pornesc din nou automat.

Compusul Liquid Metal de la Thermal Grizzly reduce temperaturile CPU cu până la 10°C în comparație cu pasta termică standard. Aplicarea acestuia pe CPU-uri este o muncă delicată, așa că ROG a comandat echipamente personalizate pentru a automatiza procesul cu precizie mecanică și a proiectat un cadru intern brevetat pentru a reține compusul.

Audio imersiv

Difuzoarele cvadruple alimentate de Dolby Atmos te pun în centrul acțiunii. Dar întrucât beneficiază de amplificare inteligentă, difuzoarele suportă un nivel sporit al volumului, care poate acoperi interferențele din terțe surse. În plus, anularea bidirecțională a zgomotului prin AI purifică atât sunetul de intrare, cât și cel de ieșire, ceea ce face ca transmisiunile, conversațiile și înregistrările să fie mai clare ca niciodată.

Trei moduri pentru matricea de microfon integrată îți oferă un control sporit asupra intrării tale. Modul cardioid captează sunetul chiar din fața laptopului, minimizând în același timp intrarea din spate, ceea ce îl face ideal pentru streaming și jocuri. Modul stereo utilizează canalele din dreapta și din stânga pentru a înregistra un peisaj sonor mai larg pentru muzică live sau alte experiențe imersive. Modul omnidirecțional captează sunetul din toate direcțiile în mod egal pentru conferințe telefonice de grup mai clare.

Pe cale de consecință…

Dacă te pasionează călătoriile sau munca ta impune frecvente deplasări, cu greu vei putea găsi un companion digital mai generos ca dimensiuni și mai dezirabil ca performanțe decât ROG FLOW X16. Oriunde te-ai afla, acest laptop îți furnizează același set de caracteristici intens optimizate pentru mobilitate, pe care le poți folosi deopotrivă pentru lucru și pentru distracție. Având în vedere designul său funcțional, poți să-ți imaginezi un TOP 10 al scenariilor de utilizare preferate?

Leave A Reply

Your email address will not be published.