Noile condiții de intrare în Cipru: test PCR negativ, autoizolare 72 de ore, retestare

1 3.742

Pe fondul creșterii incidenței cazurilor de infecție cu COVID – 19, din 10 ianuarie 2021 este  în vigoare o stare de curfew între orele 21:00-5:00 și o serie de restricții. Începând cu luna februarie acestea s-au relaxat gradual, alte 3 etape de relaxare sunt prevăzute pentru luna martie 2021.Aeroporturile din Larnaca și Paphos își vor desfășura serviciile de transport de pasageri

Din data de 1 martie 2021, aeroporturile din Larnaca și Pafos își vor desfășura serviciile de transport de pasageri conform Planul de acțiune pentru reluarea treptată a zborurilor și redeschiderea aeroporturilor.

Condițiile aplicabile călătorilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, acestea fiind clasificate în patru categorii, respectiv:

 • categoria verde (state considerate cu risc scăzut, din 1 martie pasagerilor nu li se mai solicită testul negativ pentru Covid-19 și nici auto-izolarea): state membre UE și/sau din spațiul Schengen: Islanda; state terțe: Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Arabia Saudită.
 • categoria portocalie (state considerate cu risc mediu, se solicită să efectueze un test de laborator PCR în termen de 72 de ore înainte de plecare și să dețină un certificat care arată un rezultat PCR negativ): state membre UE și/sau din spațiul Schengen: Danemarca, Finlanda, Norvegia; state terțe: China (inclusiv Hong Kong și Macao), Republica Coreea, Thailanda.

De asemenea, este clarificat faptul că pasagerii din țările din categoria Orange, care se încadrează în următoarele categorii, pot fi supuși examinării moleculare la sosirea în Cipru:

 • Cetățeni ciprioți și membri ai familiei (soți străini, copii minori și părinți)
 • Persoanele care au reședința legală în Cipru.
 • Persoanele îndreptățite să intre în Cipru conform Convenției de la Viena
 • Persoane, indiferent de naționalitate, ale căror țări de reședință (țara Orange) nu deține un serviciu de testare de laborator, la anunțul Ministerului Sănătatea Republicii Cipru.

Costul examinării va fi suportat de călători și, în plus, trebuie să rămână auto-izolate până la obținerea rezultatului testului.

România este în categoria roșie

 • categoria roșie (state considerate cu risc ridicat, pentru care sunt obligatorii: 1. prezentarea unui test PCR negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu 72 ore înainte de călătorie 2. autoizolarea la domiciliu pentru 72 ore; 3. efectuarea unui al doilea test PCR la finalul celor 72 ore de autoizolare și ieșirea din autoizolare doar dacă rezultatul este negativ; 4. trimiterea rezultatului pe adresa de e-mail: [email protected]): State membre UE și/sau din spațiul Schengen: România, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, R. Cehă, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria; state mici europene: Andorra, Monaco, San Marino, Vatican; state terțe: nu este cazul.

Măsura de plasare efectivă a României în categoria roșie, anunțată la 27 februarie 2021, a intrat în vigoare la data de 1 martie 2021: 27022021_epidemiological_assessmentEN.pdf (pio.gov.cy)

Se remarcă faptul că pasagerilor care provin din țările din categoria roșie li se va cere:

 • test de laborator PCR în termen de 72 de ore înainte de călătorie (evident că rezultatul trebuie să fie negativ)
 • se supun unui test de laborator la intrare în Republica Cipru.

Costul examinării va fi suportat de călători și, în plus, ar trebui ca aceste persoane să rămână în auto-izolare până la obținerea rezultatului testului.

Următoarele categorii de persoane pot intra în Cipru din zona roșie după ce au fost supuse, pe cheltuiala lor, unei testări PCR de COVID-19 la intrarea în Cipru:

 • Cetățeni ciprioți și membri ai familiei (soți străini, copii minori și părinți)
 • Persoanele care au reședința legală în Cipru
 • Persoanele îndreptățite să intre în Cipru în temeiul Convenției de la Viena.

În acest caz, persoanele care se încadrează în categoriile 1-3 de mai sus trebuie să rămână în mod obligatoriu izolare timp de 72 de ore de la sosire și, după sfârșitul celor 72 de ore, trebuie să mai facă un alt test PCR, pe cheltuiala lor. Dacă al doilea test este negativ, atunci încetează izolarea. Rezultatul testului trebuie trimis la următoarea adresă de e-mail: [email protected]

 • Categoria gri: state terțe: UK; Israel, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Iordania, Liban, Egipt, Belarus, Ruanda.

Pentru țările din categoria gri (permisiune specială), intrarea în Republica Cipru este permisă numai pentru următoarele categorii de persoane:

 • Cetățeni ciprioți și membri ai familiei (soți străini, copii minori și părinți)
 • Cetățeni europeni, cetățeni ai țărilor Spațiului Economic European (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și din Elveția
 • Persoanele care au reședința legală în Cipru
 • Persoanele îndreptățite să intre în Cipru în temeiul Convenției de la Viena,
 • Cetățenii țărilor terțe cărora li se permite să intre în Cipru în baza unei permisiuni speciale, așa cum este definită în Quarantine Decree (N.9) of 2021, deoarece acest lucru este modificat în fiecare caz.

Pasagerii care provin din țările gri li se va cere să efectueze un test de laborator PCR în termen de 72 de ore înainte de călătorie și să dețină un certificat care arată un rezultat PCR negativ. Cu excepția categoriei 2 de mai sus, pasagerii pot fi supuși testului PCR COVID-19 la intrarea în Cipru, pe cheltuiala lor.

Pasagerii care călătoresc în Cipru din țările gri trebuie să rămână în auto-izolare obligatorie sau în carantină obligatorie pentru aperioadă de 14 zile sau alternativ, în autoizolare obligatorie sau în carantină obligatorie pentru o perioadă de 10 zile, cu condiția ca aceștia să fie supuși unui alt test Covid-19 (pe cheltuiala proprie) în a 10- a zi și rezultatul este negativ. Rezultatul testului trebuie să fie trimis la următoarea adresă de e-mail: [email protected]

Condiții de intrareVerdePortocalieRoșieGri
Completarea Flight Pass-ului cu 24 h înainte de plecareDaDaDaDa
Test PCR cu 72 h înainte de plecareNuDaDaDa
Test PCR la sosireNuNuDaNu
Plasarea în autoizolare pentru 72 oreNuNuDANu
Plasarea în autoizolare pentru 14 zileNuNuNuDA
Testare aleatorie la sosire (plătită de guvernul cipriot)DaDaDaDa

Subliniem că toți pasagerii, indiferent de categorie, sunt obligați să trimită o cerere pentru Cyprus Flight Pass în termen de 24 de ore înainte de zbor. Aleatoriu, anumite persoane pot fi supuse unor teste de tip PCR la intrarea în Cipru, de data aceasta pe cheltuiala autorităților.

Mai multe informații despre modul în care puteți călători în Cipru!

Leave A Reply

Your email address will not be published.