5 martie în aviație: răpiri, accidente aviatice și explorări spațiale.

0 326

Ce s-a întâmplat cu echipajul hidroavionului „Uruguay”? Hidroavionul a pornit într-o călătorie care urma să traverseze globul, dar nimeni nu știe ce s-a întâmplat. Pe 5 martie 1927 a fost găsit dispozitivul, la 100 de kilometri nord de Capul Juby, dar este gol.Comandantul uruguayan Taddeo Larre-Borges, operatorul de telegraf radio Glauco Larre-Borges și inginerul Rigoli nu mai sunt la bord. Au existat îngrijorări cu privire la soarta celor trei bărbați, deoarece la acea dată ar fi trebuit să aterizeze în Insulele Canare, după ce au părăsit orașul Casablanca.

Taddeo-Larre-Borges-uruguay

Ulterior s-a descoperit că cei trei au fost capturați de mauri. Aceștia vor fi eliberați contra unei recompense de 5.000 de peseta. Banii au fost înmânați de aviatorii francezi Marcel Reine și Léon Antoine.

Alte evenimente din aviație petrecute la 5 martie.

Un Boeing 707 cu destinația Hong Kong, se prăbușește în Japonia.

Pe 5 martie 1966, zborul BOAC 911, un Boeing 707 cu destinația Hong Kong, se prăbușește la Muntele Fuji lângă Gotenba, Japonia, ucigând toți cei 124 de pasageri și echipaj.

Zborul 837 al Varig Airlines se prăbușește.

Pe 5 martiee 1967, zborul 837 al Varig Airlines, un avion Douglas DC-8, se prăbușește în timp ce se apropia de Aeroportul Internațional Roberts din cauza unei erori de pilotaj, omorând 51 de persoane din cele 90 aflate la bord, precum și 5 persoane aflate la sol.

Ultimul zbor al celui de-al doilea prototip Concorde.

Pe 5 martie 1976, are loc ultimul zbor al celui de-al doilea avion prototip Concorde către Muzeul Flotei Armului Aerian de la Royal Naval Air Station, Yeovilton din Anglia.

Lansarea satelitului foto Landsat 3.

Pe 5 martie 1978 are loc lansarea Landsat 3, al treilea dintr-o serie de sateliti foto. Acesta va fotografia Pământul timp de cinci ani, până în martie 1983.

Voyager 1 se aproprie de Jupiter.

Pe 5 martie 1979 Voyager 1 se aproprie la o distanță de 172.000 de mile de planeta Jupiter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.