blankblank

Ibiza s-a redeschis pentru turiști după luni de izolare și restricții.

0 1.095

Ibiza s-a redeschis pentru turiști după luni de izolare și restricții. Destinația perfectă pentru cei care doresc o vacanță de neuitat, oferind vizitatorilor săi mii de mici comori ascunse în puțin mai mult de 572 de kilometri pătrați de suprafață. O multitudine de propuneri care vă permit să trăiți experiențe de neuitat, într-o destinație prietenoasă, capabilă să garanteze bunăstarea vizitatorilor săi.

Ibiza este o insulă ce face parte din arhipelagul Baleare și care este situată în partea de vest a Mării Mediterane. Insula aparține Regatului Spaniei și face parte din comunitatea autonomă Catalonia. Capitala insulei este orașul Ibiza. În catalană, limba locală, insula și capitala ei se numesc Eivissa.

Insula continuă să fie mediul ideal pentru a vă bucura de călătoria de vis, fie cu familia, cu prietenii, ca cuplu, singur sau cu cineva. Datorită unui mediu natural de invidiat, unei moșteniri istorice și culturale valoroase, unei gastronomii incredibile și a unor experiențe de neuitat, Ibiza surprinde întotdeauna cu o ofertă largă și atentă pentru toate gusturile, toate vârstele și toate preocupările, cu propuneri inovatoare care nu încetează niciodată să uimească.

Caracteristicile naturale și clima mediteraneană ușoară, insula devine spațiul ideal pentru practicarea sporturilor în aer liber și în deplin contact cu natura: scufundări, drumeții, înot, tenis, navigație, surfing, golf … sunt doar câteva dintre posibilitățile oferite de insulă pentru amatorii de activitate fizică. În ultimii ani, Ibiza a devenit, de asemenea, un punct de reper în organizarea de evenimente sportive naționale și internaționale, precum Vuelta Cicloturista la Ibiza, Ruta de la Sal, Maratonul Ibiza, runda insula prin BTT, Trei zile de Trail Ibiza, Ibiza Half Triathlon sau Half Marathon.

Ibiza s-a redeschis pentru turiști după luni de izolare și restricții.

Insula acumulează secole de istorie, tradiție și obiceiuri care așteaptă să fie descoperite. Pe de o parte, este o insulă cosmopolită, modernă, distractivă și, pe de altă parte, Ibiza păstrează acea esență a oamenilor care își mențin cu mândrie istoria și tradiția. O societate deschisă, dar mândră de rădăcinile sale, de obiceiurile și esența sa prezentă în spectacolele și piețele meșteșugărești și în Adlib Fashion, o industrie unică și singulară care adună în design-urile sale un spirit și esență care o fac unică în lume.

Adlib se întoarce anul acesta pentru a sărbători cea de-a cincizecea aniversare a unei industrii care exportă lumina, simplitatea și libertatea care emană din insula însăși peste tot în lume. Istoria modei Adlib își găsește originile în îmbrăcămintea tradițională a femeilor din Ibiza, în jupoane brodate, șaluri elaborate, pălării de paie și „espardenyes” din material vegetal. Multiculturalismul insulei oferă originalitatea și prospețimea necesare pentru a face din această pasarelă una dintre cele mai autentice și deosebite din lume și care, 50 de ani mai târziu, continuă să proclame filosofia cu care s-a născut: îmbracă-te cum vrei, dar cu gust.

Mergând în interiorul insulei, pinii și ienupării care acoperă munții în verde și peisajul rural al insulei contrastează cu kilometrii de ape cristaline care își datorează nuanțele de albastru și turcoaz pajiștilor posidoniei, păduri autentice scufundate sub mare și a cărei valoare ecologică incalculabilă a fost recunoscută de UNESCO ca sit al patrimoniului mondial. Această specie endemică care nu se găsește în alte mări ale lumii este una dintre cele mai mari comori marine pe care le păstrează insula.

Plajele cu nisip fin și auriu, unde vă puteți bucura de soarele din Ibiza, împărtășesc kilometri de coastă, cu golfuri retrase, peșteri naturale și peisaje neobișnuite din care să vă bucurați de fiecare moment.

Istoria bogată a insulei și moștenirea valoroasă lăsată de marile civilizații fac din Muzeul Arheologic din Puig des Molins un loc obligatoriu. Peste trei mii de hipogei păstrate în cea mai mare necropolă punică din Marea Mediterană, care își păstrează esența sub ochiul atent al lui Tanit, zeița ibizană a cărei imagine este expusă în Muzeul Arheologic.

Amprenta feniciană este prezentă în fiecare colț al insulei, dar este evidentă mai ales în așezarea Sa Caleta, declarată Patrimoniu Mondial în 1999. Acest spațiu, situat pe coasta de sud a insulei, este lângă un golf natural ferit de vânturi și maree. Acest debarcader, folosit deja de fenicieni, este încă în uz și este posibil să debarceți pe insulă așa cum au făcut-o acum aproape 3.000 de ani.

Așezarea, a cărei dimensiune poate fi comparată cu alte așezări similare din peninsulă, a fost activă între sfârșitul secolului al VIII-lea î.Hr. și anul 600 î.Hr., acționând ca bază pentru incursiuni în jurul insulei și ca bază pentru schimburile economice care au avut loc între sudul și nordul peninsulei cu alte porturi din centrul Mediteranei. În sit, rămășițe ale caselor, zone comune care serveau drept pătrate, în care cuptoarele, utilizarea comună și aleile au fost găsite ca vestigii ale acelui trecut.

Fenicienii din Sa Caleta desfășurau activități agricole, de pescuit și de creștere a animalelor, pe lângă faptul că lucrau la exploatarea sării, încă de lângă ea

Leave A Reply

Your email address will not be published.