blank

COVID-19 Daily – 8 septembrie 2021: pandemia a redus dramatic lupta împotriva HIV, a tuberculozei și a malariei; SUA a depășit 40 de milioane de cazuri; Italia începe administrarea celei de-a treia doză

0 411

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în Europa și în lume. Multe țări se confruntă deja cu valul cinci, cum este cazul Spaniei, iar alte țări se confruntă cu lipsa dozelor de vaccin.

  • Cu 588 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, Cehia a raportat cel mai mare număr de cazuri zilnice de COVID-19 din 25 mai. Premierul Andrej Babis a declarat că nu are în vedere impunerea de noi restricții.
  • În ciuda speculațiilor din mass-media, Secretarul Britanic pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat că un nou lockdown în luna octombrie în Marea Britanie este exclus. După redeschiderea țării, Javid a spus că nici măcar nu s-a gândit la asta ca opțiune.
  • Pandemia a redus dramatic lupta împotriva HIV, a tuberculozei și a malariei, a constatat un nou studiu al Fondului Global. Potrivit raportului, aproximativ 4.7 milioane de persoane au fost tratate pentru TBC în 2020, cu aproape un milion mai puțin decât în ​​2019.

4 din 5 tineri de 16 ani din Marea Britanie au fost complet vaccinați împotriva COVID-19.

  • O coaliție formată din 1.500 de grupuri ecologiste solicită amânarea summit-ului COP26 din acest an care va avea loc la Glasgow, în Scoția, pentru că pandemia va face participarea la conferință inegală, deoarece țările mai sărace se luptă cu accesul la vaccinuri. ONU a refuzat.
  • Suedia urmează să ridice toate restricțiile COVID-19 pe 29 septembrie. Țara a vaccinat peste 62% din populația sa.
  • Italia va începe administrarea celei de-a treia doză de vaccin – celor „vulnerabili” la virus – în această lună, așa cum a anunțat Ministrul Sănătății italian, Roberto Speranza.
  • SUA a depășit 40 de milioane de cazuri – mai mult decât întreaga populație din California.
Leave A Reply

Your email address will not be published.