Amsterdam și Atena sunt în topul destinațiilor dorite de la IAȘI

Peste 350 de specialiști din comunitatea IT & Outsourcing au raspuns sondajului realizat, în ultima săptămână din aprilie 2017, de PINmagazine.ro.

0 1.024

Astfel, în top 5 destinații pentru calatoriile de afaceri sunt Amsterdam (cu peste 30% din preferințe), Frankfurt, Dublin, Copenhaga și Varșovia. Rezultatul era previzibil dacă luăm în cele cinci companii cu capital olandez, care au în total aproximativ 1.000 de angajați în industria regională de IT & Outsourcing.

Potrivit aceluiași sondaj, au mai fost alese destinații ca: Chișinău (ciudată alegere dacă ținem cont că Iași este foarte aproape de Chișinău), Praga, Belgrad, Istanbul și Kiev.

În rândul destinațiilor de vacanță, au fost alese: Atena (cu aproape 20% din preferințe), Lisabona, Dubai, Budapesta și Malaga. La acest capitol, preferintele au fost mai variate, fiind menționate și destinații mai deosebite: Stockholm, Basel, Malta, St.Petersburg și Nisa.

Din punct de vedere demografic, 59% din respondenți au vârsta cuprinsă între 25-35 ani, 85% sunt angajați în companii ITO (restul fiind freelanceri sau studenți), iar 65% sunt bărbați.

Revista PINmagazine.ro este un vector de comunicare pentru industria regionala de IT & Outsourcing, cu un tiraj de 1.000 exemplare tipărite în 5 ediții anuale.

Cât despre Aeroportul Internațional Iași, v-am ținut la curent cu toate evoluțiile din ultimii ani. Pentru 2017, este estimat un trafic de 1.2 milioane pasageri, însă fără a fi luate în calcul rute noi. Anul trecut, numărul călătorilor de la/spre Iasi a fost de 882.600, creșterea fiind de aproximativ 132% față de cifra înregistrată în 2015.

Leave A Reply

Your email address will not be published.