Americanii sunt sfătuiți să evite călătoriile în Spania, Portugalia și Cipru

0 247

Departamentul Statelor Unite și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au cerut cetățenilor SUA să evite efectuarea oricăror călătorii în trei țări ale Uniunii Europene – Spania, Portugalia și Cipru – din cauza ratei crescânde a infecțiilor cu coronavirus pe teritoriile lor.Riscul de a contracta COVID-19 și de a dezvolta simptome severe poate fi mai mic dacă sunteți complet vaccinat cu un vaccin autorizat de FDA. Înainte de a planifica orice călătorie internațională, călătorii sunt rugați să consulte recomandările specifice CDC pentru călătorii complet vaccinați și nevaccinați.

Americanii sunt sfătuiți să evite călătoriile în Spania, Portugalia și Cipru datorită numărului mare de cazuri.

Acest sfat dat de oficiali împotriva călătoriilor în aceste țări UE au fost făcute în urma unor declarații a unui oficial de la Casa Albă, care a spus că SUA nu intenționează să elimine interdicția de intrare a celor care călătpresc dintr-una din țările din spațiul Schengen, în ciuda afirmațiilor președintelui Joe Biden că interdicția ar putea fi înlăturată în curând.

Abia luni, Spania a marcat o incidență de 14 zile de 700 de infecții la 100.000 de locuitori, care este cea mai mare din țară, de la începutul lunii februarie. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, un total de 4.249.258 de cazuri de COVID-19 au fost detectate în Spania de la izbucnirea pandemiei, dintre care 4.162.304 au dus la deces. Țara a redeschis granițele pentru turiștii SUA la sfârșitul lunii iunie a acestui an, la recomandarea Consiliului UE.

Călătorii spanioli și portughezi s-au confruntat recent cu restricții de intrare impuse datorită creșterii cazurilor de COVID-19 în teritoriile lor.

În Portugalia, pe de altă parte, cazurile variantei Delta prevalează printre alte variante, reprezentând aproximativ 86% din cazurile identificate în țară și 100% din cazurile identificate la Lisabona, de la începutul acestei luni, a raportat Institutul Național de Sănătate Ricardo Jorge. Multe alte țări, inclusiv Franța, Cehia și Belgia, aplică restricții mai stricte de intrare la sosirile din Portugalia.

Cipru a marcat luni 851 de cazuri, ceea ce aduce numărul total de infecții cu COVID-19 la 98.569. Țara impune, de asemenea, restricții mai stricte asupra călătoriilor, pentru a preveni răspândirea virusului. Abia săptămâna trecută, autoritățile din Cipru au eliminat Liechtenstein, Franța, Danemarca și Finlanda de pe lista țărilor considerate sigure pe baza situației lor epidemiologice după ce aceste țări au raportat un număr crescut de infecții cu COVID-19.

Până la 31 iulie, cetățenii și rezidenții ciprioți trebuie să prezinte „SafePass” pentru toate locurile pe care le vizitează în interior și în aer liber, unde, conform protocoalelor de sănătate, se pot aduna mai mult de 20 de persoane. “Safe Pass” conține certificatul care atestă vaccinarea, ca deținătorul a trecut prin boală sau rezultatul negativ al testului PCR care să nu fie mai vechi de 72 de ore. Acesta trebuie să fie prezentat la toate punctele de vânzare, inclusiv supermarketurile și piețele publice, dar nu în micile magazine individuale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.