blankblank

Al doilea eTUG Lufthansa LEOS, la Frankfurt

Mulți ani de experiență în industria aeriană fac din Lufthansa LEOS expertul pentru echipamentele de sprijin la sol (GSE) și instrumentele de întreținere a aeronavelor. ”Lufthansa Engineering and Operational Services GmbH” este o subsidiară Lufthansa Technik AG. Are sediul central și hub-ul principal la Frankfurt, cu sucursale locale la München și Düsseldorf.

0 980

Începând cu 2016, Lufthansa LEOS a pus în funcțiune primul eTUG, un tractor de tractare electric. Emisiile sunt reduse cu până la 75%/eTUG. Vehicolul electric de 700 kW este dezvoltat de Kalmar Motor AB, o companie suedeză.

eTUG Lufthansa LEOS, la Frankfurt

Al doilea eTUG a ajuns la Frankfurt. Acesta va asigura remorcarea și poziționare aeronavelor, precum și împingerea avioanelor mari de pasageri. Un eTUG poate tracta aeronave de tipul Airbus A380 sau Boeing 747. Le poate poziționa în hangar, le poate parca în zonele special amenajate și chiar la poarta de îmbarcare.

E-Schlepper Lufthansa Leos an Boeing 747-400 VM

Poate mișca aeronave cu o greutate maximă la decolare de 600 de tone, de 15 ori propria greutate. Prin utilizarea eTug-ului, vor fi economisite până la 75% din emisii în comparație cu un tractor convențional, alimentat cu motorină. Nivelul de zgomot al eTug-ului este, de asemenea, semnificativ mai mic.

eTUG Lufthansa LEOS

eTUG are tracțiune integrală și direcție integrală, astfel încât, în ciuda lungimii sale de 9,70 metri și a lățimii de 4,50 metri, este ușor de manevrat chiar și în spațiul limitat din hangare. Bateriile litiu-ion au o capacitate de 180 kilowați-oră.

Leave A Reply

Your email address will not be published.