Airport Park – terminalul verde din aeroportul Schiphol – Amsterdam

3 1.537

În vara anului trecut, undeva prin lunile mai-iunie, aeroportul Schiphol din Amsterdam a sărbătorit deschiderea primului terminal verde din lume – Airport Park. Acesta a redefinit spaţiul de aşteptare. Din punctul meu de vedere, aeroporturile sunt adevărate opere de artă prin arhitecturile lor, dar şi prin diferite elemente special create pentru pasageri. Unele aeroporturi au devenit veritabile obiective turistice.


Spre bucuria mea, în iunie 2011 am fost în acest terminal. Nu conştietizam atunci faptul că este nou, dar a reuşit să mă lase cu gura căscată. Era foarte multă linişte, sunetele de cascadă şi de păsări relaxau atmosfera. Pasagerii prezenţi stăteau tolăniţi pe unde doreau. Erau mese şi scaune din lemn, băncuţe, locuri unde puteai chiar să stai întins.

Airport Park Schiphol este un adevărat parc în mijlocul unui imperiu tehnologic. Pasagerii pot veni pentru odihnă în mijlocul varietăţii de copaci şi alte plante. Odată ce pătrunzi în spaţiul Airport Park, eşti întâmpinat de un copac de 130 de ani – care a fost relocat aici pentru că era în pericol în mediul său natural.

Şi asta nu e tot. Terminalul are şi o terasă verde, frumoasă, ornată cu multe plante şi arbori. Poţi urmări avioanele, te poţi bucura de linişte şi chiar poţi să lucrezi (este şi internet).

Un singur lucru nu mi-a plăcut, faptul că originalul se îmbină cu falsul. Există un mixt între plantele naturale şi peisajele pictate pe pereţii terminalului. Unele îmbinări nu erau inspirate.

Oricum, este de vizitat. Dacă ajungeţi pe Schiphol – Amsterdam, nu rataţi Airport Park, dar aveţi grijă să nu pierdeţi avionul:).

Leave A Reply

Your email address will not be published.