fbpx Airbus visează la un avion cu emisii zero, propulsat cu hidrogen.

Airbus visează la un avion cu emisii zero, propulsat cu hidrogen.

1 369
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Airbus, unul dintre cei mai mari producători de aeronave din lume, dorește să realizeze primul avion cu emisii zero din lume, iar propulsia să fie asigurată cu hidrogen.

Programul Airbus ZEROe pune hidrogenul în centrul viitoarelor avioane comerciale, care ar putea intra în serviciul comercial începând cu 2035.

Airbus a prezentat 3 tipuri de avioane rupte din filmele SF: Turbofan, Turbopropulsor și Blended-Wing Body (BWB).

Airbus ZEROe Turbofan

La prima vedere, cele trei aeronave „concept” oferă puțin mai mult decât un sentiment de déja vu . Unul arată remarcabil de asemănător cu un avion comercial clasic (A350), cu excepția aripilor mai lungi și mai flexibile. 

Airbus ZEROe Turbopropulsor

Unul seamănă cu un avion urbopropulsor de liniet cu elice cu șase palete. Iar al treilea este un „Blended-Wing Body (BWB)”, un design revoluționar care în ultimul an a intrat în atenția inginerilor. 

Dar, la o inspecție mai amănunțită, trio-ul prezintă o diferență care schimbă jocul în comparație cu predecesorii: propulsia cu hidrogen.

Airbus ZEROe Blended-Wing Body (BWB)

Acesta este într-adevăr obiectivul. Airbus și-a anunțat recent ambiția de a dezvolta primul avion comercial din lume cu emisii zero până în 2035. Iar hidrogenul va juca un rol esențial. Conform calculelor interne, Airbus estimează că hidrogenul are potențialul de a reduce emisiile de CO cu până la 50% în aviație.

Dacă tehnologia cu hidrogenul progresează la ritmul așteptat, se așteaptă ca aeronavele comerciale Airbus cu emisii zero să iasă de pe linia de asamblare și să intre în serviciu operațional până în 2035. 

Voi ce credeți? Planurile Airbus sunt realizabile?

1 comentariu
  1. […] septembrie, Airbus a prezentat 3 modele de avioane cu emisii zero, propulsia fiind asigurată de hidrogen. La unul dintre modelele prezentate, care seamănă foarte […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.