Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Airbus renunţă la bateriile lithium ion pe proiectul A350 XWB

0 304

Airbus învaţă din greşelile concurenţei şi se adaptează din mers. După scandalul cu bateriile de la Boeing 787 Dreamliner, Airbus renunţă la bateriile lithium ion pe proiectul A350 XWB. Pe sistemul „adio, dar rămân cu tine”, producătorul european crede în performanţele bateriilor lithium ion şi va continua să dezvolte tehnologia alături de Safe. Zborurile de testare la noile aeronave Airbus A350 XWB vor fi efectuate cu baterii Li-ion.

Însă, până la clarificarea situaţiei de la 787 Dreamliner, Airbu a decis să aplice planul B, iar pe aeronavele A350 XWB care vor intra în serviciu operaţional va monta bateriile dradiţionale. Airbus nu vrea să rişte şi mai bine previne decât să repare. Este foarte important ca un asemenea proiect să pornească la drum cu toată încrederea operatorilor aerieni şi a pasagerilor. În paralel, Airbus doreşte analize suplimetare asupra bateriilor Li-Ion şi asupra comportamentului acestora în industria aerospaţială.

Chiar dacă a luat această decizie, Airbus garantează că programul proiectului A350 XWB nu ava avea de suferit. În decursul acestui an este aşteptat primul zbor de test la primul A350 XWB asamblat. Conform planului, primul zbor operat de un A350 cu pasageri la bord va avea loc în a doua jumătate a anului viitor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.