Airbus a livrat prima aeronava A320neo Air Côte d’Ivoire.

0 345

Air Côte d’Ivoire, compania aeriană din Coasta de Fildeș, a recepționat prima aeronavă Airbus A320neo. Aeronava înmatriculată TU-TSX se va alătura celorlalte 6 avioane Airbus pe care transportatorul le deține deja.Avionul A320neo este configurat în două clase, cu un total de 148 de locuri: 16 locuri la Business Class și 132 de locuri la Economy. Aeronava este propulsată de motoare CFM International LEAP-1A.

Posibile noi destinații pentru compania aeriană, în viitor.

Cu niveluri de eficiență îmbunătățite, această nouă aeronavă va opera zboruri din rețeaua regională a Air Côte d’Ivoire si va deservi destinații precum Senegal, Gabon și Camerun. Destinații din Africa de Sud vor fi adăugate într-o etapă ulterioară, subliniind flexibilitatea operațională a A320neo.

Primul A320neo al Air Cote d’Ivoire a decolat din Toulouse transportând o tonă de bunuri umanitare, inclusiv echipamente medicale și jucării. În parteneriat cu Aviation sans Frontières și Fundația Airbus, misiunea face parte din inițiativa de responsabilitate socială corporativă a Air Côte d’Ivoire. Mărfurile transportate vor deservi ONG-urile locale din Abidjan, sprijinind astfel sectorul educației și sănătății din țară.

Air Cote d’Ivoire are o flotă de 10 aeronave ce includ 4 x Airbus A319 și 2 x Airbus A320, care deservesc 25 de destinații interne și regionale din Africa de Vest și Centrală.

Familia A320neo oferă cea mai largă cabină de tip narrow-body (un singur culoar) și încorporează cele mai noi tehnologii, inclusiv motoare de nouă generație și cu o nouă aripă de tip „Sharklets” inspirată de la A350.

De asemenea, oferă o reducere cu 20% a consumului de combustibil și cu 50% mai puțin zgomot în comparație cu avioanele din generația anterioară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.