Airbus a inceput productia de avioane A220 in Statele Unite

0 301

Pe 5 august, Airbus a început producția de avioane A220 în Statele Unite. Prima echipă specializată în A220 a început să lucreze la fabrica Airbus din Mobile, Alabama. Aceasta s-a specializat în producția acestui model de avion la fabrica Mirabel, Quebec, Canada, acolo unde a luat naștere programul CSeries = A220.

Primul A220 fabricat în SUA, un A220-300 destinat Delta Air Lines, este programat pentru livrare în al treilea trimestru al anului 2020. Până la mijlocul deceniului următor, instalația va produce între 40 și 50 de aeronave A220 pe an.

Airbus A220 produs in Statele Unite

A220 este singura aeronavă construită special pentru piața de 100-150 de locuri. Oferă o eficiență imbatabilă la consumul de carburant și confort sporit pasagerilor. Airbus spune că pasagerii se pot bucura de confortul întâlnit în avioanele wide-body, dar totul într-un avion cu un singur culoar.

fabrica-airbus-statele-unite

Airbus are legături puternice și de lungă durată cu Statele Unite. Avioanele Airbus sunt operate de cele mai mari companii aeriene din SUA. În plus, Airbus are contracte puternice cu numeroase companii americane din segmentul aeronautic.

Airbus a achiziționat piese, componente și materiale de la furnizorii americani în valoare de 48 de miliarde de dolari. Prin aceste contracte, Airbus sprijină în Statele Unite peste 275 000 de locuri de muncă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.