Incident la Roma: bucăți dintr-un motor de avion au căzut pe case și mașini

0 640

Pe 10 august 2019, în jurul orei 16:15, la Roma a avut loc un incident aeronautic atipic. Bucăți dintr-un motor de avion au căzut pe case și mașini. Din investigațiile făcute, bucățile au căzut de la avionul Boeing 787-8 Dreamliner (LN-LND) Norwegian.

Aeronava a decolat de la Roma Fiumicino cu 298 de pasageri la bord, având ca destinație finală Los Angeles. Când aeronava a ajuns la 3000 de metri, piloții au anunțat probleme la motor, defecțiune tehnică ce a dus la producerea acestui incident atipic. Aeronava s-a întors la Roma, aterizarea sa în regim de urgență fiind fără probleme.

Bucăți dintr-un motor de avion au căzut pe case și mașini

Conform presei din ”cizmă”, au fost avariate 25 de mașini și 12 acoperișuri. A fost înregistrată și o persoană lovită de o bucată încinsă. Zona afectată se află între Fiumicino și Isola Sacra, în special zona din jurul străzii Via Mariotti. Conform martorilor, majoritatea bucăților au avut lungimea de 5 cm. Dar au fost și unele mai mari, conform imaginilor.

Agenția Națională pentru Siguranța Zborurilor a deschis o anchetă. Un inspector a fost trimis pentru a examina motorul aeronavei și, de asemenea, pentru a evalua daunele provocate la sol.

Motorul despre care vorbim este un Rolls-Royce Trent 1000. Nu este exclus ca, în urma acestui incident, autoritățile europene să solicite investigații suplimentare asupra tuturor motoarelor de acest fel, motor ce echipează aeronave de tipul 787 Dreamliner. Suntem curioși ce a dus la dezintegrarea acestui motor.

Autoritățile locale doresc o revizuire a modului în care este utilizată această pistă – 16R-34L – de la Aeroportul Internațional Roma – Fiumicino. Primarul din Fiumicino, Esterino Montino, a spus că nu este exclus să solicite închiderea acestei piste. El spune că aceasta a fost construită când zonele din jurul aeroportului erau deja locuite, nu înainte. Iar utilizarea acesteia devine periculos pentru localnici, după cum se poate observa și în acest incident.

Leave A Reply

Your email address will not be published.