blank

Air Moldova şi Blue Air – acord privind operarea curselor low-cost spre 50 destinatii europene

1 576

Vinerii, 26 mai 2012, Compania aeriană Air Moldova și compania aeriana low-cost Blue Air au semnat un parteneriat privind operarea curselor low-cost spre 50 destinații europene.

Documentul semnat prevede trei etape de colaborare în baza principiilor „low-cost”. Este vorba despre asigurarea pasagerilor cu prețuri reduse la bilete Blue Air, care vor putea fi procurate din toate sistemele de vânzări Air Moldova și Blue Air, renegocierea contractelor de deservire la sol cu toate aeroporturile din Italia și amenajarea unui terminal nou de pasageri Blue Air în Aeroportul Internațional din Chișinău.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru a declarat că s-a ajuns la această înțelegere în rezultatul unui șir de negocieri cu reprezentanții Blue Air în scopul asigurării interesului sporit al cetățenilor Republica Moldova față de serviciile aeriene calitative și prețuri reduse.

Anatol Șalaru a precizat că, din data de 15 iunie 2012, va fi publicată lista de prețuri și destinațiile, iar ulterior vor fi efectuate primele curse aeriene low-cost spre 3 orașe principale din Italia.

În același context, Directorul General Blue Air, Sheriff Ussama a explicat că pe destinația Chișinău-Madrid cu escală în București, costul unui bilet va fi de 100 euro, în preț sunt incluse toate taxele aeroportuare.

De menționat că, până la darea în exploatare a noului terminal dedicat Blue Air de pe aeroportul din Chişinău, zborurile vor fi operate din capitala Moldovei de aeronavele Air Moldova cu escală pe Otopeni din București sau cel din Bacău, de unde pasagerii vor fi preluați de avioanele Blue Air pentru transportarea acestora spre destinațiile din Europa.

Blue Air este prima companie aeriană cu capital 100% privat, care a lansat curse low-cost în România şi deţine în prezent peste 40 la sută din piaţa low-cost românească. Flota Blue Air este formată din 18 aeronave de tip Boeing, cu capacități între 126 și 170 de locuri.

Este interesant de urmărit ce se va întâmpla pe aeroportul din Chişinău. Carpatair va opera zboruri directe Chişinău – Italia din iunie. TAROM a introdus noi frecvenţe pe destinaţia Chişinău

Leave A Reply

Your email address will not be published.