Pe Aeroportul Băneasa sunt înregistrate zilnic aproximativ 25 de aterizări şi decolări

0 171

Vă întrebaţi ce se mai întâmplă pe Aeroportul Băneasa, fosta aerogară pentru companiile low-cost? Probabil că aceeaşi curiozitate au avut-o şi cei de la ZF. Au realizat un frumos articol pe acest subiect.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore sau ți-a fost anulat zborul? Ai putea avea dreptul la o despăgubire de până la 600€! Solicită despăgubirea pentru anularea sau întârzierea zborului!

La două luni de la marea mutare a companiilor low-cost, Aeroportul Băneasa raportează că încă mai are activitate. Sunt înregistrate zilnic aproximativ 25 de aterizări şi decolări, dar majoritatea sunt zboruri private sau zboruri-şcoală.

Din totalul curselor, care au operat pe aeroportul Băneasa în prima lună de după mutarea curselor low-cost pe Otopeni, 40% au fost zboruri private, iar 44% zboruri-şcoală. De asemenea, 7,5% au fost zboruri tehnice şi doar 2,5% zboruri de tip ambulanţă. Restul au fost curse cargo, umanitare, militare, sau zboruri oficiale.

AirHelp get compensation

Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa), cel mai vechi din România şi al doilea ca mărime din ţară, a fost în ultimii ani cel mai important hub pentru zborurile low-cost. Cu toate acestea, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti şi Ministerul Transporturilor au decis închiderea aeroportului pentru cursele low-cost, pentru cursele regulate. În ultimii ani, numărul de pasageri pe Băneasa a crescut de la doar 30.000 de pasageri în 2002 la 2,4 milioane de pasageri datorită companiilor low-cost Blue Air şi Wizz Air, ce au fost obligate să se mute din 25 martie pe aeroportul din Otopeni.

Însă sistemul şi clădirea pe Aeroportul Băneasa arătau jalnic. Ne-am făcut de ruşine cu acest aeroport multă vreme. Cred că este cazul ca el să fie modernizat şi dedicat curselor speciale. Să nu uităm că în luna mai a avut parte de o premieră – un Boeing 747 a aterizat pe Baneasa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »