blank

Air Moldova a promovat cu succes auditul E-IOSA

0 619

În perioada 1-5 iulie 2013, Air Moldova a trecut cu succes auditul E-IOSA (Enhanced IATA Operational Safety Audit), obţinând rezultate excelente în diferite domenii operaţionale: Management şi Control inclusiv Sisteme de Siguranţă şi Calitate, Zbor, Expediere, Întreţinere, Salon, Deservire la sol, Cargo şi Operaţiuni de Securitate.

Air_Moldova

Programul IOSA este recunoscut la nivel internaţional drept auditul de referinţă în domeniul siguranţei. Companiile aeriene membre IATA (International Air Transport Association) se aliniază standartelor IOSA în activităţile sale operaţionale şi acest fapt este un element major în vederea îmbunătăţirii siguranţei aeronautice.

Peste 380 de companii aeriene sunt aliniate la standartele IOSA şi sunt înregistrate drept operatori IOSA. Air Moldova este una dintre aceste companii, fiind aliniată la cerinţele globale ale industriei aeronautice în ceea ce priveşte calitatea, siguranţa şi securitatea operaţiunilor de transportare aeriană. Acest fapt a fost demonstrat încă o dată, în cadrul auditului Enhanced IOSA, petrecut recent.

Pentru a menţine statutul său de companie înregistrată IOSA, companiile aeriene sunt obligate de a trece cu succes auditul IOSA o dată la 2 ani pentru a asigura implementarea continuă şi sistematică a standartelor de siguranţă.

La 13 iulie 2004, Air Moldova a devenit membru activ IATA. În decembrie 2008 compania aeriană a fost inclusă în registrul IATA Operational Safety Audit (IOSA). Obţinerea certificatului IOSA reprezintă semnul calităţii pentru o companie aeriană şi o recunoaştere a acesteia de către comunitatea aviatică mondială drept un transportator sigur, care corespunde tuturor cerinţelor internaţionale de siguranţă.

Air Moldova operează curse directe spre 20 de oraşe pe teritoriul Europei şi CSI, oferind două clase – Econom şi Business.

Leave A Reply

Your email address will not be published.