blank

Air Moldova a împlinit 20 de ani de la fondare

0 1.100

Transportatorul Air Moldova a anunţat că în luna ianuarie împlineşte 20 de ani de la fondare. Compania a fost înfiinţată prin decret prezidenţial la 12 ianuarie 1993 şi de 20 de ani realizează conexiuni aeriene între Chişinău şi peste 25 de destinaţii europene.

Air Moldova este lider pe piaţa din Republica Moldova a transporturilor aeriene şi unul dintre cele mai recunoscute brand-uri moldoveneşti. În această perioadă, Air Moldova a transportat peste 6 milioane de pasageri între Chişinău şi 25 de oraşe din Europa şi a efectuat peste 60 mii de curse.

air_moldova

Aeroportul de bază al companiei este Aeroportul Internaţional Chişinău, de unde Air Moldova operează zboruri regulate spre 18 destinaţii: Frankfurt, Istanbul, Lisabona, Madrid, Bucureşti, Londra, Atena, Larnaca, Roma, Milano, Verona, Bologna, Paris, Dublin, Moscova, Sankt-Petersburg, Surgut şi Kiev. Compania oferă două clase de deservire – Econom şi Business.

În prezent, compania „Air Moldova” deţine aproximativ 50% din fluxul aerian de pasageri, înregistrat pe piaţa moldovenească.

„Air Moldova” ocupă poziţia de lider în domeniul comerţului electronic de bilete. Astfel, în mai 2006 compania, printre primele din statele CSI, a implementat biletul electronic, iar din iunie 2007 a fost implementată vânzarea biletelor online pe site-ul www.airmoldova.md.

Pentru comoditatea pasagerilor, „Air Moldova” implementează cu succes transportările intermodale, care implică călătoria aeriană şi cea pe cale terestră. În 2008 compania a lansat programul “Air&Rail” pe destinaţia Chişinău-Frankfurt, care ulterior a fost extins pe destinaţiile Chişinău-Moscova şi Chişinău-Londra.

Astfel, Air Moldova se poziţionează ca o companie sigură şi stabilă, care pune accent pe modernizarea flotei, pe diversificarea serviciilor şi a destinaţiilor, pe calitatea serviciilor şi securitatea pasagerilor, pe încadrarea în normele internaţionale şi pe lărgirea poziţiei pe piaţă.

Astfel, Air Moldova îşi propune să devină un transportator aerian care să ofere pasagerilor săi cele mai bune servicii în regiune la cele mai accesibile preţuri. În anul jubiliar 2013, transportatorul naţional pregăteşte multe surprize plăcute pentru clienţii săi: noi servicii, preţuri mai mici şi calitate mai bună.

Compania dispune de avioane moderne de tipul Airbus А320 (3 aeronave), Embraer 190 (o aeronavă) şi Embraer 120 (o aeronavă).

Leave A Reply

Your email address will not be published.