TAP Portugal a transportat aproximativ 11500 de pasageri din şi spre Bucureşti

1 368

În 2012, TAP Portugal a transportat peste 10 milioane de pasageri la nivel global. De la 1 iulie 2012, TAP operează şi pe ruta directă Bucureşti – Lisabona, aşa că m-am interesat şi care a fost traficul pe România.În premieră, Airlines Travel vă prezintă cifrele TAP Portugal pe România. În perioada JUL-OCT 2012, TAP Portugal a transportat aproximativ 11.500 pasageri din/către România, în condiţiile în care target-ul iniţial era setat la 5.000 pasageri. Destinaţiile cu cele mai bune rezultate pentru piaţa din România au fost: Lisabona, Miami, Porto, Faro, Madeira & Azore, New York, Marrakesch, Brazilia – prin cele 10 destinaţii deservite.

TAP-Portugal-Airlines

În sezonul de iarnă, TAP Portugal operează 3 zboruri săptămânale, directe, pe relaţia Bucureşti-Lisabona. În dorinţa de a oferi cât mai multe alternative de city break în această perioadă, orarul de zbor a fost adaptat acestui gen de trafic, prin înlocuirea zilei de joi cu cea de marţi şi prin modificarea orelor de operare în aceasta zi.

Astfel, în sezonul de iarna există 2 alternative pentru doritorii de city break-uri în Lisabona:
a) Bucureşti – Lisabona – sosire sâmbătă la ora 7:25, ora locală
Lisabona – Bucureşti – plecare duminică la ora 23.10, ora locală şi sosire în Bucureşti la 04.10, luni dimineaţă
b) Bucureşti – Lisabona – sosire sambata la ora 7:25, ora locală
Lisabona – Bucureşti – plecare marţi la ora 11.40 ora locală şi sosire în Bucureşti la 17.40

Datorită succesului de care s-a bucurat în sezonul de vară, când zborurile au avut un grad mediu de încărcare de 90%, compania TAP Portugal a decis mărirea numărului de frecvenţe şi va ajunge la 6 zboruri săptămânale cu luna iunie 2013.

Astfel, din 1 aprilie, vor exista 4 frecvenţe săptămânale între Bucureşti şi Lisabona (în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbăta pe relaţia Bucureşti – Lisabona, respective în zilele de marţi, joi, vineri şi duminică pe relaţia Lisabona – Bucureşti). De la 1 iunie, numărul acestora va creşte la 6.

Orarul de zbor este unul avantajos, care presupune sosirea în Lisabona dimineaţa devreme şi plecarea seara, oferind astfel un produs excelent atât pentru traficul point-to-point, dar şi pentru cel de transfer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.