Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Air Koryo – între mit şi realitate

0 427

Air Koryo este compania aeriană naţională din Coreea de Nord şi are sediul la Sunan-guyŏk, Phenian. Are o flotă formată din 30 de aeronave ruseşti, multe dintre ele fiind vechi sau foarte vechi. Majoritatea zborurilor sunt interne, dar are legături şi cu Rusia, China Asia şi parţial Europa.

Sunt informaţii şi mituri care au clasat această compania pe cea mai inferioară treaptă din industria airlines. Compania de zbor a Coreei de Nord este singura din lume calificată la o stea de către compania britanica de consultanţă SkyTrax. Sunt pasageri care au călătorit cu Air Koryo şi au descris experienţa zborului ca fiind una extrem de ciudată. Potrivit Business Insider, aceştia au menţionat că însoţitorii de bord sunt indiferenţi, iar la bord sunt publicaţii propagandiste şi muzică naţională. Cât despre mâncarea primită în avion, ea a fost catalogată ca fiind „aproape necomestibilă”.

Eu n-am zburat cu acest operator şi nici nu cred că-mi doresc, nu acum! Însă Cezar spune că anumite lucruri sunt exagerate. Acum nu pot să mă pronunţ, dar tind să-i cred pe cei care spun că situaţia nu e chiar roz.

Dar avem şi câteva certitudini. Air Koryo are interdicţie de a zbura în spaţiul UE din cauza flotei învechite şi a unor probleme de siguranţă pe care operatorul nord-coreean nu a dat semne că le-ar putea remedia. Aceste decizii au fost luate în urma unor verificări la sol făcute în Franţa şi Germania, multe probleme fiind identificate în cadrul programului SAFA (DGAC / F 2000-2010). Pe viitor, Air Koryo doreşte o reanalizare şi chiar speră să obţină aprobare de a zbura spre destinaţii din Europa. Din informaţiile din presă, se pare că liderul Kim Jong-un a călătorit cu una dintre aeronavele operatorului de stat şi a dat ordin ca ţara „să se alinieze la standardele internaţionale”.

Air Koryo doreşte reîmprospătarea flotei şi are în comandă 9 aeronave ruseşti – Ilyushin Il-96 şi Tupolev Tu-204 (care au fost deja comandate) și Suhoi Superjet 100. Iar de anul acesta, transportatorul din Coreea de Nord a dat drumul şi la rezervări online Air Koryo. Pentru început se pot face rezervări pentru trei rute: Phenian-Shengyang, Phenian-Beijing şi Phenian-Vladivostok (toate rutele fiind accesibile în ambele sensuri). Problema e că nu prea funcţionează cum trebuie.

Oricum, e un pas mare pentru acest operator! Poate în timp lucrurile se vor modifica în bine. Vreau să văd că industria airlines creşte şi nu-mi place să scriu despre lucruri mai puţin plăcute!

Leave A Reply

Your email address will not be published.