Air France reia zborurile pe ruta Paris – București începând cu 23 iunie 2020

1 3.476

Air France și-a ajustat programul operațional pentru luna iunie. Principalul transportator aerian din Franța intenționează să crească rețeaua operațională de la 3-5%, cât este în prezent, la 15-20% din capacitatea normală programată pentru această perioadă a anului. De la 1 iunie, vor fi mult mai multe destinații, iar numărul zborurilor va crește considerabil.

Începând cu 18 mai și până la finalul lunii iunie, Air France intenționează să zboare spre aproximativ 80 de destinații din Franța, Europa, Asia-Pacific și America.

Paris – București cu Air France, zboruri din 23 iunie

Printre destinațiile europene se regăsește și Bucureștiul. Air France intenționează să reia zborurile pe ruta Paris – București începând cu 23 iunie 2020. Franța a intrat pe lista verde și vor fi ridicate restricțiile de călătorie impuse de autoritățile de la București. Pentru început vor fi operate 3 zboruri săptămânale, în zilele de 23, 25, 27 și 29 iunie.

AF1588 Paris 15:15 – 19:10 București
AF1589 București 20:05 – 22:15 Paris

În luna iunie Air France va efectua aproximativ 15% din zborurile operate în mod normal în acest moment al anului.

Zborurile vor fi operate cu aeronave de tipul Airbus A319/A320. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul Air France.

Purtarea măștii este obligatorie în aeroport și la bordul aeronavei

Toate frecvențele incluse în noul program de zbor al Air France se vor desfășura cu măsuri sporite de siguranță, inclusiv asigurarea distanțării sociale la check-in, îmbarcare și debarcare, purtarea obligatorie a măștii de protecție în aeroport și în aeronavă și verificarea temperaturii pasagerilor la îmbarcare.

Compania recomandă sosirea în aeroport cu cel puțin 3 ore înaintea orei programate pentru decolare, pentru a realiza în timp util toate formalitățile de check in, verificare a bagajelor de mână și a documentelor de călătorie. Aeroportul Internațional Henri Coandă București va asigura montarea a 6 corturi pentru check in și scanarea termică a pasagerilor. Pentru îmbarcare vor fi folosite doar 12 porți, asigurând astfel distanțarea socială a pasagerilor.

Măsuri de distanțare socială și igienă sporite

Se va implementa distanțarea fizică la bord, unde este posibil. Atunci când gradul de ocupare a unei aeronave este scăzut, va fi creat cât mai mult spațiu posibil în jurul pasagerului, păstrând scaunele goale. Zilnic vor avea loc proceduri de curățare a aeronavelor, cu dezinfectarea tuturor suprafețelor care intră în contact cu pasagerii, cum ar fi cotierele, mesele, ecranele etc. Se dorește introducerea unei proceduri specifice pentru dezinfectarea aeronavelor Air France prin pulverizarea unui produs virucid aprobat cu o durată efectivă de zece zile.

Pentru a limita interacțiunea între echipaj și pasageri, pe zborurile interne și zborurile scurte în Europa, serviciile de masă și băuturi au fost suspendate. Pe zborurile lung-curier, serviciul în cabină este limitat și vor fi folosite produse ambalate individual.

În plus, aerul din cabină este reînnoit la fiecare 3 minute. Sistemul de reciclare a aerului la bordul aeronavelor Air France este echipat cu „filtre de aer cu eficiență ridicată” sau filtre HEPA, identice cu cele utilizate în sălile de operație din spitale. Aceste filtre extrag mai mult de 99.99% dintre cele mai mici virusuri, asigurând astfel că aerul din cabină respectă standardele de calitate. Virusurile de tip coronavirus, cu dimensiuni cuprinse între 0,08 și 0,16 micrometri, sunt filtrate prin filtrele HEPA.

Suntem optimiști, dar în același timp și realiști. Ținând cont că pandemia de COVID-19 este în plină desfășurare, recomandăm la prudență și răbdare. Călătoriți responsabil! Așteptăm să vedem și noile condiții de călători, care vor fi impuse de autorități pentru distanțarea socială

*Rutele și orarul zborurilor sunt stabilite de compania aeriană în corelație cu legile și restricțiile impuse de autoritățil e din respectivele țări. În funcție de deciziile guvernamentale, zborurile pot fi anulate sau amânate. Călătoriți prudent!

*Site-ul AirlinesTravel nu se face responsabil de modificarile operationale, de zboruri sau de biletele de avion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.