Air Canada a transportat echipa Canadiană Olimpică la Londra cu aeronavă alimentată de biocombustibil

0 155

Pe 24 iulie, aeronava Airbus A330, de pe zborul AC864 Air Canada, ruta Montreal-Londra, a fost alimentată parţial cu biokerosen furnizat de SkyNRG. Astfel au fost obţinute cu 10% mai puţine emisii de CO2 şi s-a înregistrat o reducere substanţială a consumului de carburant.

Air Canada este transportatorul oficial al delegaţiei Olimpice şi Paralimpice Canadiene şi a transportat sportivii la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra.

Avionul Airbus A330 este propulsat de două motoare Rolls-Royce Trent 700. Acestea sunt cele mai curate, mai silenţioase şi eficiente motoare disponibile pentru modelul A330. Rolls-Royce cheltuieşte aproape 1.58 miliarde dolari pe an pentru cercetare şi dezvoltare în industria aeronautică.

Air Canada a efectuat primul zbor cu biocombustibil, pe 18 iunie 2012, pe ruta Toronto – Mexico City. Proiectul a fost susţinut de Airbus şi este parte a unei demonstraţii de mediu International Civil Aviation Organization (ICAO). Zborul a generat cu până la 40% mai puţin CO2.

Air Canada foloseste, de asemenea, diferite tehnici şi alte măsuri de a reduce impactul asupra mediului, pe zborurile sale. O parte dintre acestea constau în: spălarea aeronavelor şi ceruirea pentru o aerodinamică mai bună, rulajul aeronavelor spre pista de decolare se face doar cu un motor, folosind programul NavCanada ENGAGE se pot stabili viteza de croazieră şi altitudinea optimă de zbor.

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »