blank

Air Canada a transportat echipa Canadiană Olimpică la Londra cu aeronavă alimentată de biocombustibil

0 674

Pe 24 iulie, aeronava Airbus A330, de pe zborul AC864 Air Canada, ruta Montreal-Londra, a fost alimentată parţial cu biokerosen furnizat de SkyNRG. Astfel au fost obţinute cu 10% mai puţine emisii de CO2 şi s-a înregistrat o reducere substanţială a consumului de carburant.

Air Canada este transportatorul oficial al delegaţiei Olimpice şi Paralimpice Canadiene şi a transportat sportivii la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra.

Avionul Airbus A330 este propulsat de două motoare Rolls-Royce Trent 700. Acestea sunt cele mai curate, mai silenţioase şi eficiente motoare disponibile pentru modelul A330. Rolls-Royce cheltuieşte aproape 1.58 miliarde dolari pe an pentru cercetare şi dezvoltare în industria aeronautică.

Air Canada a efectuat primul zbor cu biocombustibil, pe 18 iunie 2012, pe ruta Toronto – Mexico City. Proiectul a fost susţinut de Airbus şi este parte a unei demonstraţii de mediu International Civil Aviation Organization (ICAO). Zborul a generat cu până la 40% mai puţin CO2.

Air Canada foloseste, de asemenea, diferite tehnici şi alte măsuri de a reduce impactul asupra mediului, pe zborurile sale. O parte dintre acestea constau în: spălarea aeronavelor şi ceruirea pentru o aerodinamică mai bună, rulajul aeronavelor spre pista de decolare se face doar cu un motor, folosind programul NavCanada ENGAGE se pot stabili viteza de croazieră şi altitudinea optimă de zbor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.