blank

Air Canada a efectuat primul zbor cu biocombustibil

1 728

Air Canada a intrat în rândul companiilor aeriene care au operat zboruri cu biocombustibil. Cu ocazia evenimentului Rio +20 United Nations Conference on Sustainable Development, zborul AC991 de la Toronto la Mexico City a fost alimentat parţial de biokerosen.

Proiectul a fost susţinut de Airbus şi este parte a unei demonstraţii de mediu International Civil Aviation Organization (ICAO). Zborul a generat cu până la 40% mai puţin CO2.

Zborul AC991 Air Canada a fost operat de aeronava Airbus A319 şi a fost alimentat în proporţii 50/50 cu combustibil standard şi biocombustibil furnizat de SkyNRG. Nu au fost necesare costuri suplimentare sau modificări asupra avionului.

Pe lângă combustibil alternativ, Air Canada a utilizat câteva tehnici pentru a reduce impactul asupra mediului. A spălat fuselajul şi la ceruit pentru o mai bună aerodinamică. A rulat de la poartă de îmbarcare spre pista de decolare doar cu un motor, la fel şi de la aterizare spre poarta de debarcare. Piloţii au utilizat iPad-uri în locul hârtiilor. Aerul condiţionat a fost ajustat pentru un consum redus de energie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.