blank

Aeromexico a semnat un angajament pentru 100 de aeronave Boeing

0 969

Aeromexico, cea mai mare companie aeriană din Mexic, a anunţat încheierea unui acord pentru 100 de aeronave Boeing. 90 vor fi 737 MAX 8 şi 9, iar 10 vor fi Boeing 787 Dreamliner. Prin acest angajament, Aeromexico demonstrează ca are planuri mari pentru expansiune. Valoarea contractului se ridică la puţin peste 10 miliarde de dolari, dacă luăm în calcul preţul de listă.

Boeing abia aşteaptă să-şi treacă în cont şi această comandă impresionantă. Dacă luăm în calcul şi comenzile înregistrate la Farnborough International Airshow 2012, modelul Boeing 737 MAX se bucură de un adevărat succes.

Boeing 737 MAX se bazează pe punctele forte întâlnite la modelul 737 Next Generation şi vine în plus cu o eficienţă sporită la consumul de combustibil, cu emisii de CO2 scăzute şi cu un preţ foarte bun la întreţinere. Aeronavele vor fi echipate cu motoare LEAP-1B de la CFM International şi cu noua tehnologie Advanced winglet.

Citiţi şi despre tehnologiile întâlnite la Boeing 787 Dreamliner!

Aeromexico operează o flotă formată din aeronave Boeing cu capacităţi de peste 100 de locuri şi câteva aeronave Embraer pentru zboruri regionale. Operatorul mexican face parte din alianţa aeriană SkyTeam şi operează zilnic peste 550 de zboruri spre diferite destinaţii din Mexic, American Centrală şi de Sud, Asia, Europa, Canada etc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.