Aerportul Internaţional Dubai World Central – Al Maktoum şi-a deschis oficial porţile pentru pasageri

1 1.254

Deschis încă din 2010 pentru zborurile de mărfă, cel mai nou aeroport al Emiratelor Arabe Unite, Al Maktoum International a fost inaugurat oficial pentru pasageri pe 27 octombrie 2013. Zborul inaugural a fost W6 2497 operat de Wizz Air şi a transportat puţin peste 100  de persoane de la Budapesta la Dubai. Aeronava a primit tradiţionalul salut al tunurilor cu apă sub privirile unei delegații numeroase formată din oficiali locali ai aviației din Dubai.DWC-airport

Cu planuri mari şi costuri pe măsură, aeroportul este cea mai mare şi importantă parte a conceptului inovator Dubai World Central – o zonă rezindeţială, comercială şi logistică. Construcția și dezvoltarea aeroportului este estimată să coste aproximativ 32 de miliarde de dolari. Atunci când va fi complet, undeva prin 2027, acesta va avea cinci piste pentru decolarea şi aterizarea aeronavelor şi va putea procesa aproximativ 160 de milioane de pasageri pe an. CEO-ul Dubai Airports, Paul Griffiths, a precizat că „aproximativ 63% dintre aceştia vor fi oameni în tranzit”.

DWC-WizzAir-001
Aeroportul a primit codurile: IATA: DWC şi ICAO: OMDW. În prezent, aeroportul suportă până la 7 milioane de pasageri pe an. Pentru moment, aeroportul beneficiază de o pistă de 4,9 kilometri ce îndeplineşte cerinţele CAT III-C.

La deschiderea aeroportului în 2010, Al Maktoum International Airport avea contracte doar cu trei servicii aeriene de marfă (RUS Aviation, Aerospace Consortium şi European Cargo Services). Acum, 36 de companii aeriene au semnat acorduri de transport şi operează servicii comerciale de marfă.

DWC-passport-control-001

Din 28 octombrie, sunt disponibile zboruri dinspre aeroportul Kuweit International operate de Jazeera Airlines şi dinspre aeroportul Kyiv (Zhuliany) International operate de Wizz Air Ukraine spe Dubai pe Aerportul International Dubai World Central – Al Maktoum (DWC).

Începând cu 29 octombrie 2013, Wizz Air va avea zboruri directe către Dubai – DWC din Bucureşti, Budapesta şi Sofia. Începând cu 21 noiembrie 2013, Condor va transporta pasageri de la Düsseldorf şi Frankfurt către Dubai – DWC. Din 8 decembrie 2013, vor fi disponibile zboruri de la aeroportul Bahrain International către Dubai – DWC cu Gulf Air. De la 1 martie 2014, se va putea zbura şi de pe aeroportul Doha International către Dubai – DWC cu Qatar Airways. Şi lista rămâne deschisă. Precizăm că aeroportul se află la aproximativ 50 de km de Dubai şi încă sunt probleme cu transferul de la/spre aeroport.

Leave A Reply

Your email address will not be published.