Aeroporturile britanice ar putea renunța la regulile de securitate pentru lichide în bagajele de mână!

0 369

Datorită noilor scanere 3D, care vor fi instalate în principalele aeroporturi din Marea Britanie, autoritățile aeroportuare iau în calcul să elimine restricția cu privire la lichidele din bagajul de mână. Guvernul Regatului Unit are în vedere instalarea scanerelor de înaltă tehnologie în aeroporturile din întreaga țară.

Odată cu instalarea noilor scanere, regulile de securitate privind scoaterea lichidelor și a laptopurilor din bagajele de mână ar putea fi eliminate în Regatul Unit, din 2024. O decizie finală nu a fost încă luată, dar ce ar putea însemna aceasta pentru viitorul călătoriilor aeriene?

În prezent, regulile prevăd ca pasagerii să pună toate lichidele în recipiente speciale, iar acestea într-o pungă de plastic transparentă. Pasagerii au voie să ia în bagajul de mână lichide în recipiente de maxim 100 ml, care însumate să nu depășească un litru. Punga de plastic trebuie scoasă din bagajul de mână atunci când trece prin controalele de securitate. Punga pentru lichide trebuie pusă într-o tavă împreună cu orice laptop sau tabletă.

Prin introducerea noilor scanere 3D, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să scoată lichidele sau laptopurile din bagaj. Tehnologia este similară cu scanerele CT utilizate în spitale.

„Tocmai am început extinderea zonei de securitate din Terminalul 3, care va avea mai multe scanere CT și va avea un termen limită – jumătatea anului 2024”, a declarat directorul executiv al Aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye. ”Până atunci, pasagerii trebuie să respecte actualele reguli cu privire la transportul lichidelor în bagajul de mână”.

În întreaga lume, restricțiile privind lichidele din bagajele de mână sunt destul de standard. SUA, UE, Marea Britanie și zeci de alte națiuni urmează aceleași reguli. Există doar câteva excepții. Limita pentru lichide este ridicată pentru zborurile interne în Australia, Brazilia, Indonezia, Japonia, Malaezia și Noua Zeelandă, de exemplu. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur de reguli, este întotdeauna cel mai bine să verificați pe site-ul companiei aeriene. 

De menționat faptul că Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca are instalate asemenea scanere moderne, iar pasagerii pot călători cu lichidele în bagajul de mână.

Leave A Reply

Your email address will not be published.