blank

De la Cluj, veți putea călători cu lichide în bagajul de mână.

1 4.821

Cine a călătorit cel puțin o dată cu avionul știe că la controlul de securitate nu ai voie să treci cu lichide. Indiferent că este vorba de apă, răcoritoare sau băuturi alcoolice, nu ești lăsat cu ele în bagaj. De cele mai multe ori, ați fost nevoiți să le aruncați. Iar acolo unde se fac excepții, cum ar fi apa unui bebeluș, aceasta e trecută separat de bagaj.

Însă avem vești bune sosite de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Autoritățile anunță că, din 2021, călătorii vor putea trece fără probleme cu lichide în bagajele de mână

Veti putea calataori cu lichide in bagajul de mana

Pe 12 noiembrie, au ajuns la Aeroportul Cluj primele echipamente de securitate de tip standard C3 pentru procesarea pasagerilor și a bagajelor de cabină, restul fiind recepționate până la finalul lunii noiembrie. Noile echipamente vor fi utilizate pentru controlul de securitate începând cu anul 2021.

Prin instalarea acestor echipamente se va fluidiza procesul de control de securitate și se va diminua timpul de procesare a pasagerilor datorită capacității superioare de scanare. Totodată, echipamentele EDS standard C3 permit scanarea bagajelor de cabină fără a fi nevoie ca pasagerii să îndepărteze lichidele, aerosolii sau electronicele de mari dimensiuni din bagajele de mână. Echipamentele vor fi dotate cu un sistem integrat automat de returnare a tăvilor.

Obiectivul proiectului este realizarea unui sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cabină la cel mai înalt standard stabilit de Conferința Europeană a Aviației Civile (ECAC), pentru detectarea articolelor interzise în bagajul pasagerilor.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul Proiectului “Echipamente scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management / returnare a tăvilor“ – Cod SMIS2014+ 120737, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.  Valoarea totală a contractului de finanțare este de 29.641.623,44 lei din care 98% reprezintă fonduri europene, iar 2% este contribuția Aeroportului Cluj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.