Aeroportul Otopeni își restrânge activitățile zilnice. Numărul zborurilor zilnice a scăzut dramatic.

1 3.303

Având în vedere reducerea drastică a numărului de pasageri care tranzitează Aeroportul Henri Coandă, formalitățile de check-in se realizează în prezent doar pe ghiseele 53-104, controlul de securitate fiind efectuat pe liniile de control aferente acestora.

Tot în sensul utilizării eficiente a infrastructurii, pentru îmbarcarea pasagerilor, începând de azi (26 martie 2020) se va utiliza un număr redus de porți de îmbarcare.

Aeroportul Otopeni își restrânge activitățile zilnice

aeroporturi-bucuresti-reducere-activitate
FOTO: George Iulian

Majoritatea companiilor aeriene, cu zboruri din / spre București, și-au suspendat activitățile. În prezent, majoritatea zborurilor operate sunt din / spre destinații din Marea Britanie.

Astăzi, 27 martie, Wizz Air are programate 7 zboruri: 4 x Londra, 1 x Basel, 1 x SHEFFELD (DSA) și 1 x EINDHOVEN (EIN). TAROM are 4 zboruri: 1 x Londra, 1 x Bruxelles, 1 x Amsterdam, 1 x Istanbul. Turkish Airlines mai operează 1 zbor spre Istanbul și KLM mai are un zbor spre Amsterdam. În scurt timp, KLM va renunța la zborurile spre București până pe 3 mai. Iar din 27 martie, Turkish Airlines va renunța la toate zborurile internaționale, cu mici excepții. Va suspenda inclusiv zborurile spre destinații din România.

Imediat ce traficul va reveni la normal, se va trece rapid la operarea la întreaga capacitate. Timpul necesar pentru reactivarea tuturor ghișeelor de check-in, a liniilor de control de securitate și a porților de îmbarcare este de 1-2 ore.

P.S. Nu uitati. Dacă veniți din străinătate, veți intra în carantină sau izolare la domiciliu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.