Aeroportul Londra Heathrow: 19.4 milioane pasageri raportați în 2021

0 743

Pandemia de COVID-19 continuă să-și pună amprenta negativă asupra traficului aerian de pasageri. Aviația și turismul continuă să sufere din cauza restricțiilor de călătorie. Conform unui comunicat de presă, cel puțin 600 000 de pasageri au anulat călătoriile de la Aeroportul Londra Heathrow, în luna decembrie 2021, din cauza tulpinei Omicron, dar și a incertitudinii cauzate de restricțiile de călătorie care se schimbă frecvent.

Totodată, Aeroportul Londra Heathrow raportează că a fost tranzitat de doar 19.4 milioane pasageri în 2021, un număr extrem de mic față de perioada pre-pandemie când raporta peste 80 de milioane de pasageri. Traficul aerian de pasageri înregistrat de Aeroportul Londra Heathrow este în scădere și față de 2020 când a raportat puțin peste 22 de milioane de pasageri.

În acest context, există îndoieli cu privire la viteza de redresare a industriei aviației chiar și după terminarea pandemiei. Prognozele IATA sugerează că numărul de pasageri nu va atinge nivelurile pre-pandemie până în 2025, cu condiția ca restricțiile de călătorie să fie eliminate și pasagerii să aibă încredere că nu vor exista restricții de călătorie.

Revenind la raportul de trafic, Aeroportul Londra Heathrow a anunțat că au fost înregistrate 190 032 de mișcări de aeronave (decolări și aterizări), cu mult sub 2019 (an pre-pandemie) când au fost raportate aproximativ 475 000 de mișcări de aeronave.

Singurii indicatori care au fost pe plus în 2021 sunt cei ce privesc transportul de marfă. E firesc ca în această perioadă transportul de marfă să exceleze pentru că a crescut cererea de echipamente medicale, aparatură și alte produse necesare în lupta cu noul coronavirus.

Din păcate, aviația mai are de tras până când își va reveni după această pandemie atât de apăsătoare. iar 2022 nu debutează deloc optimist. Companiile aeriene din Europa au fost nevoite sa anuleze mii de zboruri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.