Aeroportul Londra Gatwick va reduce traficul aerian cu peste 800 de zboruri pe lună din cauza lipsei de personal

0 220

Aeroportul Londra Gatwick a decis să reducă capacitatea de transport aerian pe timpul verii pentru a minimiza cozile lungi, întârzierile și anulările de ultim moment, după ce sute de anulări au stricat planurile de călătorie a mii de turiști.

Numărul zborurilor zilnice pe al doilea cel mai aglomerat aeroport din Londra va fi redus la aproximativ 825 în iulie, la 850 în august, în scădere de la 900 de decolări și aterizări zilnice raportate în trecut.

Aeroportul a declarat că și-a redeschis terminalul de sud și a recrutat deja aproximativ 400 de angajați noi după ce și-a revizuit operațiunile într-o mișcare de a oferi pasagerilor „un standard de serviciu mai fiabil și mai bun”.

Comentând această decizie, directorul executiv al Gatwick, Stewart Wingate, a spus: „Este clar că în timpul săptămânii jubiliare o serie de companii care operează pe aeroport s-au luptat, în special, din cauza lipsei de personal. Luând măsuri decisive acum, ne propunem să ajutăm operatorii de handling la sol – și, de asemenea, companiile noastre aeriene – să-și potrivească mai bine programele de zbor cu resursele disponibile.

El a mai spus că a existat o „întorsătură remarcabilă” a numărului de zboruri, care a crescut cu 400% din ianuarie si până în prezent. „Așa cum a fost deja cazul, marea majoritate a zborurilor din timpul verii vor funcționa normal”, a adăugat Wingate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.