RYANAIR, Volotea și easyJet anunță 24 de ore de grevă, pe 25 iunie, în Italia!

1 2.722

Pasagerii care călătoresc spre și dinspre Italia sâmbăta viitoare, 25 iunie, vor trebui să verifice starea zborurilor. Sectorul aviației trece prin turbulențe puternice după pandemia de coronavirus, iar Italia nu face excepție. 

Luna trecută, sindicatele care reprezintă personalul Ryanair au emis un aviz de grevă cerând condiții contractuale mai bune. Sindicatele care reprezintă angajații Volotea și easyJet au anunțat că se vor alătura demersului făcut de sindicatele angajaților RYANAIR.

Sâmbătă, 25 iunie, însoțitorii de bord și piloții care lucrează pentru Ryanair, Malta Air și CrewLink din Italia își vor înceta activitatea timp de 24 de ore. Sindicatele au spus că, de la ultima grevă, din 8 iunie, nu s-a rezolvat nimic: „ angajații italieni solicită contracte de muncă decente, cu salarii adecvate, în conformitate cu legea salarială”.

Un sindicat italian, care reprezintă angajații Volotea și easyJet, a anunțat o grevă de 24 de ore la aceeași dată.

Greva Ryanair din 25 iunie face parte dintr-o grevă mult mai mare la nivel european, în care piloții și însoțitorii de bord din Spania, Portugalia, Franța și Belgia își vor înceta activitatea în perioada 24, 25, 26, 30 iunie, precum și în perioada 1 – 2 iulie 2022.

Leave A Reply

Your email address will not be published.