Aeroportul Timişoara în 2016: Creștere semnificativă a traficului de pasageri

0 1.557

2016 a fost un an foarte bun pentru Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” Timişoara. Datorită noilor rute deschise și a bazei Ryanair, Aeroportul Internațional Timișoara a fost tranzitat de 1 161 588 de pasageri, ceea ce înseamnă o creștere cu 26% față de 2015.

Aeroportul Timişoara în 2016

O creştere de 22% s-a înregistrează şi la numărul de zboruri. Peste 11.600 de zboruri au fost înregistrate în 2016 pe Aeroportul Timişoara.

Destinaţiile favorite ale timişorenilor din acest an, în ordinea numărului de pasageri, au fost: Bucureşti, Munchen, Londra şi Milano-Bergamo.

În ceea ce priveşte traficul de marfă, în cursul anului 2016 s-a înregistrat o creştere de 48% faţă de anul precedent, fiind procesate aproximativ 4.000 de tone marfă. Această creştere este şi o consecinţă a deschiderii bazei operaţionale DHL din sezonul de iarnă anterior. Noul terminal este cel mai modern sediu operaţional pe care DHL îl are în România, cu suprafaţă de 2.000 mp şi dotat cu 16 porţi de încărcare şi descărcare şi un sistem de sortare şi securitate avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare şi urcarea acestora direct în maşinile curierilor.

În 2016, Aeroportul Internațional Timișoara a investit în extinderea infrastructurii aeroportuare. Lucrările pentru realizarea unor spaţii de tranzit pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor au început în luna iulie. Investiţia, realizată din fondurile proprii ale aeroportului, a vizat creşterea spaţiului de tranzit şi a vitezei de operare pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor. Construcţia a fost realizată pe structură metalică uşoară, cu panouri termoizolante din sticlă şi a fost recepţionată în luna decembrie. Astfel, aerogara s-a extins cu 900 mp.

Estimări pentru 2017

Pentru anul viitor, la numărul de pasageri se estimează o creştere de 48% faţă de 2016, traficul ajungând la aproximativ 1.700.000 pasageri transportaţi, iar în 2018 se va mai înregistra o creştere de cel puţin 11% (Aeroportul atingând 2.000.000 pasageri pe an). Merită menţionat procentul de creştere al volumului de pasageri preconizat în 2017 faţă de 2014, şi anume 272%.

Este o estimare optimistă, dar nu greu de atins. Din informațiile noastre, Blue Air va face bază la Timișoara, iar Ryanair va mai aloca o aeronavă. Vor fi inaugurate noi rute, iar o parte dintre destinațiile noi preconizate pentru 2017: Constanța (din 15 iunie 2017), Istanbul (cu Turkish Airlines), Dublin (cu Ryanair), Copenhaga (cu Blue Air), Bratislava (cu Wizz Air), Karlsruhe Baden-Baden (cu Wizz Air sau Ryanair) și Lyon (cu Blue Air).

Se anunță un an cu multe rute noi pentru aeroportul timișorean. Dacă ținem cont de numărul de avioane alocate pentru bazele de la Timișoara, cu siguranță vor fi anunțate mai multe destinații. 

Așa cum v-am obișnuit, le vom anunța și le vom centraliza în articolul cu rute noi 2017.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.