Aeroportul Internațional Sibiu a depășit pragul de 500 000 de pasageri

Pe 21 decembrie, pentru prima dată de la deschidere, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat pasagerul cu numărul 500 000. 2017 este un an istoric pentru aeroportul sibian prin depășirea acestui prag, dar și prin numărul tot mai mare de rute.

0 297

Anul 2017 a reprezentat un an important pentru Aeroportul Internațional Sibiu, dar și pentru comunitatea sibiană și regională. Pe 21 Decembrie 2017, pentru prima dată de la deschiderea aeroportului pentru traficului aerian de pasageri, a fost înregistrat pasagerul cu numărul 500.000.Pragul de 500 000 de pasageri

Pasagerul 500 000 a fost Andreea T., care a sosit de la Memmingen, la ora locală 16:55, cu o
cursă operată de compania aeriană Wizz Air.

Pasagera a fost întâmpinată și premiată de către reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu și ai aeroportului. A primit o geantă de voiaj oferită de partenerul aeroportului SC Art & Craft Design SRL, materiale promoționale, un abonament de parcare cu valabilitate de un an și o plachetă aniversară. Andreea a fost plăcut surprinsă de întâmpinarea de care a avut parte la sosirea acasă.

Aeroportul Internațional Sibiu

Totodată, în luna decembrie a acestui an, au fost anunțate cinci noi rute: Bruxelles Charleroi – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Basel – Elveția, Paris Beauvais – Franța și Frankfurt Hahn – Germania.

Zborurile directe vor începe să fie operate din iunie 2018. Astfel, rețeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde la 14 destinații din 9 țări. Noile rute vor fi operate de Wizz Air, care va aloca a doua aeronavă bazei de la Sibiu.

În prezent, pe aeroportul din Sibiu sunt operate zboruri directe spre nouă destinații: Milano, Madrid, Londra, Dortmund, Memmingen, Nürnberg, Stuttgart, München și Viena.

Ne așteptăm ca pragul de 500 000 de pasageri să fie depășit și în 2018, mai ales că vor fi operate noi rute directe. Plus frecvențele crescute pe alte destinații deja existente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.