Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Aeroportul International Beijing Daxing, aeroportul de 13 miliarde $, va fi gata în octombrie 2019

Aeroportul International Beijing Daxing, din China, e programat să fie inaugurat pe 1 octombrie 2019. La momentul inaugurarii, va fi cel mai mari aeroport de pe glob, ca suprafata.

0 1.265

Lucrările la Aeroportul International Beijing Daxing (China) au început în decembrie 2014. Conform planului, aeroportul ar trebui să fie gata în iunie 2019, apoi vor urma testele și punerea în funcțiune a echipamentelor. Ar urma să fie inaugurat în octombrie 2019. Costul proiectului a fost estimat la 13,1 miliarde de dolari!

Aeroportul International Beijing Daxing

Odată finalizat, Aeroportul International Beijing Daxing va avea un trafic de 45 de milioane de pasageri pe an, în stadiul incipient. Până în 2025, traficul anual ar putea ajunge la 70 de milioane de pasageri. În forma sa finală, Beijing Daxing ar putea suporta un trafic anual de peste 100 de milioane de pasageri. Proiectul cuprinde și dezvoltarea unei zone economice aferente transportului aerian, cu o investiție de aproximativ 13,4 miliarde de dolari.

Proiectul include 4 piste (7 în stadiul final), 150 de locuri de parcare pentru aeronave de pasageri, 24 de locuri de parcare pentru avioane de tip cargo, 14 locuri de parcare pentru avioane utilitare și un terminal de 700.000 de metri pătrați.

Aeroportul International Beijing Daxing va funcționa în paralel cu Aeroportul Internațional Beijing Capital, al doilea cel mai aglomerat din lume, după Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport. Beijng Capital a beneficiat de investiții și modificări acum 10 ani, cu ocazia Olimpiadei. Atunci s-au investit 3,5 miliarde de dolari în ceea ce reprezenta cel mai aglomerat terminal din lume și a șasea cea mai mare construcție de pe planetă.

În ciuda acestor modificări și extinderi, Aeroportul International Beijing Capital a avut mereu probleme în gestionarea zborurilor, întârzierile devenind legendare printre călătorii frecvenți. În 2017, Beijing Capital a fost tranzitat de peste 95,8 milioane de pasageri.

Istanbul New Airport – New Mexico City Airport

La această oră, la nivel internațional, există mai multe proiecte în lucru pentru aeroporturi cu trafic mare de pasageri, cum ar fi cele din Istanbul (Turcia) – Istanbul New Airport – și din Mexico City (Mexic) – New Mexico City Airport. Acestea vor înlocui complet aeroporturile existente, Istanbul Ataturk din Turcia, respectiv Benito Juarez International din Mexic.

Detalii interesante despre Aeroportul Internațional Beijing Daxing:

– Este localizat la 46 de km de centrul orașului Beijing;
– Aroportul Daxing va servi orașele Beijing, Tianjin și Hebei;
– Va avea o întindere de 2 680 de hectare și e preconizat că va deveni cel mai aglomerat aeroport din lume;
– Aeroportul International Beijing Daxing va avea o suprafață mai mare față de Insulele Bermude;
– Terminalul de pasageri va fi cel mai mare din lume și a fost proiectat de Zaha Hadid Architects;
– Vor apărea noi rute de acces spre aeroport, incluzând aici autostrăzi și căi ferate, care vor face călătoria extrem de rapidă: 10 minute la 350 km/h din centrul orașului Beijing până la aeroport;
– Scheletul aeroportului include 1.6 milioane de metri cubi de beton, 52.000 de tone de oțel și se întinde pe 47 de km pătrați;
– Porțile de îmbarcare se întind pe 5 km.

Leave A Reply

Your email address will not be published.