Aeroportul Internațional Beijing Daxing a fost inaugurat

1 1.722

Pe 25 septembrie 2019, Aeroportul Internațional Beijing Daxing a fost inaugurat. Chinezii au respectat termenii și s-au ținut de cuvânt. Aeroportul Internațional Beijing Daxing se vrea a fi cel mai mare aeroport din lume, dar pentru început nu va sări de 72 de milioane de pasageri până în 2025.

Noul aeroport din Beijing a fost deschis la timp, cu o săptămână înainte de Ziua Republicii Populare Chineze, aniversarea de 70 de ani.

Dacă analizăm top-ul celor mai aglomerate aeroporturi din lume, Aeroportul Internațional Beijing Daxing era necesar. Beijing Capital, principaul aeroport al Beijingului, a sărit de 100 de milioane de pasageri.

Revenind la inaugurarea noului aeroport, menționăm că președintele Xi Jinping a fost cel ce a ”botezat” aeroportul în cadrul unei ceremonii de deschidere. La eveniment au fost prezenți reprezentanții aeroportului, reprezentanții presei, numeroși demnitari și reprezentanții companiilor aeriene. Oficial, Aeroportul Internațional Beijing Daxing a fost deschis traficului aerian de pasageri.

Majoritatea zborurilor vor debuta pe 27 octombrie. Vorbim de zboruri operate de Air China, Beijing Capital Airlines, China Eastern Airlines, Hebei Airlines, Himalaya Airlines, Juneyao Airlines.

Pentru început, vor fi operate zboruri interne. Evident, mai sunt multe lucruri de rezolvat până când vor fi operate și zborurile internaționale. Ca orice lucrare, mai are nevoie și de finisaje.

Companiile aeriene europene pregătite să zboare la Beijing Daxing

Legat de operatorii europeni, Finnair (3 noiembrie) și LOT Polish Airlines (28 octombrie) vor debuta în sezonul de iarnă 2019-2020 cu zboruri spre Beijing Daxing. Însă acestea vor veni în completarea celor existente deja către Beijing Capital.

În schimb, British Airways (începând cu 27 octombrie) a anunțat mutarea tuturor operațiunilor de la Beijing Capital la noul aeroport Beijing Daxing.

Cu 4 piste, 268 de locuri de parcare pentru avioane și terminalul de 700.000 de metri pătrați, noul aeroport Beijing Daxing este pregătit să întâmpine 45 de milioane de pasageri pe an până în 2021 și 72 de milioane de pasageri până în 2025.

Leave A Reply

Your email address will not be published.